Jurnalistă suspectată de TERORISM, arestată la BucureștiO femeie de origine turcă, jurnalistă la un post de televiziune din Belgia, a fost arestată, miercuri seară, în Capitală, fiind suspectă de terorism.

Jurnalista suspecta de TERORISM, arestata la Bucuresti
Jurnalistă suspectă de TERORISM, arestată la București
Foto: stiripesurse.ro

Autoritatile de la Ankara au cerut ajutorul politiei din intreaga Europa pentru ca atunci cand va fi prinsa sa fie extradata in Turcia, deoarece este banuita ca ar avea legaturi cu grupari teroriste kurde. In replica, tanara sustine ca e vorba despre o confuzie si cere sa fie eliberata, ca sa poata merge acasa.

Femeia se numește Bilgin Zulfyie și are 37 de ani

In sistemul de alerta de Interpol numele ei aparea pe lista rosie si ar trebui extradata la Ankara urgent, potrivit stiripesurse.ro.

In fata judecatorilor instantei supreme pe care i-a implorat sa o elibereze, jurnalista a declarat ca este victima unei confuzii.

Aceasta a declarat ca autoritatile turce care i-au publicat datele au furnizat fotografia unei alte jurnaliste care lucreaza in Turcia si care ar avea acelasi nume de familie si ar fi nascuta in acelasi oras. Singura diferenta dintre ele ar fi varsta, suspecta din fotografii fiind mult mai tanara. O versiune respinsa categoric de politia romana care afirma ca tinerei i-au fost verificate amprentele.

Instanta urmeaza sa stabileasca daca jurnalista va fi extradata.

Etichete: belgia, jurnalista, terorism, turcia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE