Jurnalul angajaţilor TVR: Dragoş Pătraru, chemat acasă de şeful TVR ca să nu se mai ia de PatriarhIdeea scriitorului Stelian Tănase de a ține un „Jurnal de bord” din perioada în care a fost președinte director-general (PDG) al televiziunii publice a stârnit multe controverse, dar a dat și idei. Mai mulți angajați și colaboratori din televiziunea publică au rememorat întâmplări din perioada în care instituția a fost condusă de Stelian Tănase, unul din aceştia fiind chiar Dragoş Pătraru de la emisiunea "Starea Naţiei".

Jurnalul angajatilor TVR: Dragos Patraru, chemat acasa de seful TVR ca sa nu se mai ia de Patriarh (Foto aproptv.ro)
Jurnalul angajaţilor TVR: Dragoş Pătraru, chemat acasă de şeful TVR ca să nu se mai ia de Patriarh (Foto aproptv.ro)

Venit recent la TVR, cu emisiunea „Starea nației", Dragoș Pătraru se numără printre vedetele postului public care fac audiență. Jurnalistul a povestit, pentru EVZ, că și-a notat și el cele mai importante momente:

„Am ținut un jurnal profesional la TVR. Din august 2014 până acum. Ca jurnalist și specialist în comunicare, m-a interesat foarte tare o paralelă între modelul public și modelul privat de televiziune.

Sigur, am notat și momentele neplăcute. Acela când domnul Tănase m-a chemat acasă la dânsul să îmi transmită că n-ar fi bine să mă mai leg de Patriarhul Daniel. Acela când, prin atitudinea dumnealui, l-a obligat, practic, pe Moise Guran să plece. Sau momentul în care m-a chemat să mă întrebe dacă mi s-a făcut frică de generalul Gabi Oprea, fără să aibă habar că Oprea era „curentat" de noi în fiecare ediție. Am reținut momentul în care Tănase a refuzat să îmi semneze contractul pe sezonul în curs, pe motiv că nu au fost aduse la semnat contractele celor protejați de dânsul în TVR.

Am reținut când a refuzat încasări serioase din publicitate, nepermițând reluarea emisiunii Starea nației din 3 august, deși asta n-ar fi presupus vreun efort din partea TVR. Mi-a spus că am dreptate, dar dânsul a decis altceva.

Și am notat când a spus în ședință, de față cu mai mulți directori, că să-l mai lase cu Pătraru ăla, că Patriarhul a dat circulară în țară să se facă slujbe când Tănase a fost bolnav, iar Pătraru continuă să se ia de preoți.

Am scris în jurnal că nu am întâlnit un om care să se iubească mai mult pe sine și să-i desconsidere pe ceilalți într-un asemenea mod. Și multe altele, plus mărturisiri incredibile ale angajaților TVR, despre felul în care au fost tratați de fostul PDG. Ce să facem, și noi tot din scris mâncăm o pâine...

Mă rog, ar fi senzațional să își vadă fiecare de treabă și să fim lăsați să readucem televiziunea națională acolo unde îi este locul. Acolo unde domnul Tănase și alții ca dânsul n-au putut să o ducă. Că de scandaluri ne ținem de 25 de ani", a concluzionat jurnalistul.

Etichete: jurnal dragos patraru, Patriarhul Daniel, stelian tănase, tvr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h