Kelemen Hunor: "Nu vom vota împotriva moțiunii de cenzură"Kelemen Hunor a declarat, marți, că vineri, atunci când se va dezbate și vota moțiunea de cenzură depusă de PNL, UDMR va vota potrivit conștiinței, dar nu împotriva moțiunii de cenzură. 

UDMR va ataca votul prin corespondenta la CCR
UDMR va ataca votul prin corespondenţă la CCR
Foto: www.ancheteonline.ro

"UDMR voteaza potrivit constiintei. Nu am discutat la sedinta comuna despre acest caz, pentru ca este treaba deputatilor.
Nu vom vota impotriva motiunii de cenzura, pentru ca suntem in opozitie. Guvernul a gresit in problema alegerilor partiale. Vom fi prezenti in sala, fiind vot secret fiecare va vota "potriit constiintei", dar nu impotriva motiunii. Nu trebuie confundat Guvernul cu legislativul. Daca Parlamentul facea o lege privind votul prin corespondenta, o avem. Nu Guvernul trebuie sa o faca.", a declarat președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Senatorul PNL Viorel Badea a citit, luni, în plenul Parlamentului, moţiunea de cenzură intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!", dezbaterea şi votul asupra moţiunii urmând să aibă loc vineri.

PNL a depus, vineri, la Parlament moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!".

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României "prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora" şi că "este timpul să recunoască şi să părăsească puterea".

"Dacă Victor Ponta a blocat, cu rea intenţie, votul românilor la alegerile prezidenţiale pentru străinătate, acum recidivează. Refuză organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare. Pentru acest lucru, care este un derapaj grav de la normele democratice, el trebuie sancţionat. Victor Ponta a fost trimis acasă deja, la prezidenţiale. Acelaşi lucru trebuie să-l facem şi noi, astăzi, aici, în Parlament!", se menţionează în moţiune.

"Domnule Ponta, aţi vrut să ajungeţi Preşedintele României prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora. E timpul să recunoaşteţi şi să părăsiţi puterea. (...) Pentru a-şi conserva privilegiile politice, este evident de ce Ponta şi PSD sunt dispuşi să blocheze dreptul universal la vot", se mai spune în moţiune.

Etichete: Kelemen Hunor, moţiune de cenzură, PNL, psd

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h