Kings on ice - Olympic Gala” – terapie în 14+1 pașiDe ce terapie? Pentru că nu ai cum, indiferent de problemele pe care le ai înaintea acestui spectacol, să pleci cu ele acasă după. De ce în 14+1 pași? Pentru că cei 14 patinatori prezenți, alături de violonistul Edvin Marton sunt cei mai buni “doctori de suflete“.

E a treia oară când sunt spectator la un asemenea show, așa că am plecat cu gândul că nimic nu mă mai poate surpinde și că, știind în mare ce se va întâmpla, îmi voi putea face treaba pe care o am (aceea de a face fotografii) fără să mă distragă nimic. Total greșit! Dacă până la începerea spectacolului am avut timp să studiez publicul destul de pestriț format din copii care visează să devină patinatori de top, adolescente care oftau după Plushenko și Lambiel sau doamne și domni trecuți de prima tinerețe, îmbrăcați elegant și ținând în mână buchete de flori, la apariția pe gheață a lui Edvin Marton și a lui Evgeni Plushenko toata relaxarea mea s-a dus. Pentru că de la primul acord de vioară și prima săritură făcută de Plushenko intri parcă într-o transă din care nu mai vrei să ieși.

Spectacolul este perfect, atât din punct de vedere al muzicii alese cât și al succesiunii momentelor patinatorilor: de la sensibilitatea perechilor Fiona Zaldua – Dmitry Sukhanov, Vanessa James – Morgan Cipres și Stefania Berton – Rockne Brubaker sau a patinatoarei Annette Dytrt, la programele tehnice ale lui Evgeni Plushenko, Stephane Lambiel, Brian Joubert sau Tomas Verner, la show-ul amuzant al acrobaților intrați în cartea recordurilor Alexander Liubchenko si Jean Denis Sanchis sau la momentele de acrobație la înălțime făcute de patinatoarea Marie-Pierre Leray. Iar publicul a simțit, aplaudând în picioare minute în șir prestația celor 14+1 magnifici.

Dacă ați fost aseară la Sala Polivalentă vă doresc să păstrați acea senzație de bine, mult timp de acum înainte. Dacă n-ați fost, nu-i ratați data viitoare când vor veni în București.

Etichete: patinaj, review

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE