Klaus Iohannis a declanşat procedurile pentru organizarea REFERENDUMULUIPreşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă. Preşedintele contestă cele două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice", informează Administraţia Prezidenţială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.

"Referitor la declanşarea unui referendum naţional a fost informat şi Prim-ministrul României, domnul Sorin Mihai Grindeanu", mai spune Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei, afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme.

n aceste zile au avut loc proteste, oamenii au ieşit indignaţi să protesteze în stradă împotriva acestei încercări de a modifica prin ordonanţă de urgenţă legislaţia penală. Am auzit fel şi fel de aberaţii, imediat după ce au ieşit oamenii în stradă. Activişti agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o lovitură de stat. Cetăţenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitură de stat, ci lovitura de graţie statului de drept", a declarat Iohannis.

Etichete: graţiere, justiţie, Klaus Iohannis, legea gratierii, referendum, referendum justitie, referendum klaus iohannis

0/1 COMENTARII
nuta
24 Jan 13:34
+0
VOTURI
-0
doamne, cat de disperat poate sa fie! nu vede ca prostii din jurul lui profita de slaba sa pregatire si isi bat joc de el punindu-l sa faca tot felul de lucruri care mai de care mai aberante? fi presedinte nu prs pentru o gasca de frustrati! fi demn si gandeste cu capul tau. nu lasa pe orice idiot sa-yi sufle in ureche ce sa faci. vrei un al doilea mandat ? reprezinta pe toti romanii nu numai pe cei care stiu sa tipe si sa jigneasca. si mai fa ceva: fi corect. demonstreaza ca respecti legile si nu incerca sa ingropi falsurile facute cu ajutorul gonacilor asmutiti pe strazi in timp ce tu declari ca aperi statul de drept. deci, nu fi ipocrit. atat pt acum.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE