Klaus Iohannis a explicat ce nemulţumiri a avut faţă de Guvern. Toate au culminat cu TREI DEMISIITrei miniştri au demisionat până acum din cabinetul Cioloş: Ana Costea, Aura Răducu şi Vlad Alexandrescu. Activitatea acestora l-a nemulţumit pe preşedintele Klaus Iohannis, după cum acesta a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, când şi-a explicat declaraţiile făcute în urmă cu câteva zile, legat de nemulţumirile pe care le are faţă de actualul Guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat miercuri, la ceremonia de învestitură a noului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, ce nemulţumiri a avut faţă de Guvernul Cioloş.

Astfel, şeful statului s-a arătat nemulţumit de zona fondurilor europene și de controversele provocate de salarizarea bugetarilor. Şefii de la cele două ministere care gestionează cele două probleme, Aura Răducu, respectiv, Ana Costea, şi-au dat demisia

"Una dintre nemultumirile mele a fost aceea că pe zona fondurilor europene,  lucrurile nu s-au mişcat asa cum ar fi trebuit. O altă nemulţumire a fost situaţia care s-a creat când s-a lucrat la un act normativ care ar fi venit să reglementeze salarizarea bugetară", a declarat Iohannis.

O a treia nemulţumire, exprimată de şeful statului, este legată de situaţia de la Opera Naţională, declaraţiile lui Iohannis venind la scurtă vreme după ce ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, şi-a anunţat demisia din funcţie.

"O a treia nemulțumire este, înţeleg, în curs de rezolvare și s-a referit la situația de la Operă. Un contraexemplu de implicare a unui minister în ceea ce s-a întâmplat la Operă. Cred că au rămas puține greșeli imaginate care nu au fost făcute de ministrul Culturii în această chestiune", a spus Iohannis.

Şeful statului a precizat că astfel de lucruri le discută cu premierul Dacian Cioloș. "Nu există nemulțumiri care duc la vreun circ între palate sau la certuri între președinte și prim-ministru. Noi lucrăm împreună și rezolvăm problemele", a conchis şeful statului.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis: "Sunt lucruri care mă nemulțumesc la acest Guvern. Nu e guvernul meu"

 

 


Etichete: guvernul ciolos, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h