Klaus Iohannis a lăsat la Zidul Plângerii un bilețel: "Am mai multe dorințe. Am scris una"Președintele Klaus Iohannis, aflat în Israel, a vizitat miercuri Zidul Plângerii, ocazie cu care a lăsat un bilet pe care a scris o dorință.

Klaus Iohannis a lasat la Zidul Plangerii un biletel
Klaus Iohannis a lăsat la Zidul Plângerii un bilețel
Foto: presidency.ro

"Am mai multe (n.r. — dorințe). Una am și scris-o pe bilețel și am lăsat-o acolo", a spus Iohannis, întrebat dacă și-a pus o dorință la Zidul Plângerii, transmite Agerpres.

Și soția acestuia, Carmen Iohannis, a lăsat un bilețel la Zidul Plângerii.

Miercuri seara, şeful statului s-a întâlnit cu comunitatea israeliană de origine română. 

"Peste tot, am găsit oameni care au vorbit românește și peste tot mi-au spus oamenii că sunt bucuroși că a venit cineva din România și că sunt bucuroși să spună câteva cuvinte în limba română în fața unui oficial din România. Dar, mult mai important, oficialii Statului Israel, cu toții, mi-au spus că îi apreciază foarte mult pe cei veniți din România, cei originari din România, și acest lucru, pot să vă spun, m-a uns la suflet. O comunitate cum sunteți dumneavoastră, mare, puternică și apreciată, așa da ambasadori pentru România și vă mulțumesc!", a spus șeful statului la întâlnirea cu reprezentanții comunității israeliene de origine română.

După discurs, președintele Iohannis și soția sa au făcut o baie de mulțime printre participanți cu care s-au fotografiat și au discutat. Șeful statului a acordat și câteva autografe pe cartea sa "Pas cu pas".

Președintele Klaus Iohannis efectuează începând de duminică o vizită de stat în Israel, urmată de o vizită în Palestina.

Joi, președintele Iohannis va merge în Palestina, unde se va întâlni cu președintele Mahmoud Abbas cu care va avea convorbiri tete-a-tete și va susține o declarație comună de presă. Șeful statului va participa și la un dejun oferit de președintele Palestinei. El își va încheia vizita externă vineri.

Etichete: Carmen Iohannis, Klaus Iohannis, Klaus Iohannis Israel, Zidul plangerii

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE