Augustin Lazăr, numit de şeful statului în funcția de procuror generalPreședintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a semnat decretul privind numirea lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României.

Augustin Lazar
Augustin Lazăr

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis săptămâna trecută președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general al României.

Augustin Lazăr a declarat înainte de interviul de la CSM pentru avizarea numirii în funcția de procuror general, că proiectul său este unul care dorește "reformarea radicală" a Ministerului Public.

"Este un proiect care dorește reformarea radicală a Ministerului Public, să facă un Minister Public mai eficace, mai integru, și care să fie o instituție în slujba interesului public, o instituție care să fie altfel decât a fost până acum, cu o față europeană și cu standarde europene", a afirmat Augustin Lazăr despre proiectul său, la sosirea la CSM.

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis CSM, la sfârșitul lunii martie, propunerea pentru numirea în funcția de procuror general a lui Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat după nominalizarea lui Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general că acesta are viziunea, determinarea și autoritatea pentru a deține această calitate.

"Augustin Lazăr este o persoană cu o vechime neîntreruptă în Parchet, de 34 de ani. Are 18 ani în funcții de conducere și eu cred că cineva care a ales să nu iasă la pensie după 25 de ani de vechime în magistratură și a ales să mai dea examene pentru a fi procuror general de Curte este o persoană cu o determinare extraordinară pentru această profesie. Și m-a mai convins și faptul că domnul Lazăr era la începutul anului 2001, când eu l-am cunoscut, șeful Secției de urmărire penală din Parchetul General și în această calitate a reformat și a creat acolo o structură care a fost precursorul și al PNA, cum s-a numit atunci, și al DIICOT. Cred că acesta este un lucru foarte bun care arată că domnul Lazăr are viziunea, determinarea și autoritatea de a avea cea mai înaltă funcție din Ministerul Public din România", a menționat ministrul Prună.

Etichete: augustin lazar, augustin lazar procuror general, Klaus Iohannis, numire Augustin Lazăr

0/1 COMENTARII
Raneti Tudor Andrei
13 dec 02:20
+0
VOTURI
-0
"(Va urma)" dosar penal Augustin Lazar pentru complicitatea la infractiunile de Hartuirea, Amenintarea, Santajul, Lipsirea de liberatate in mod ilegal, Supunerea la rele tratamente, Represiunea nedreapta, Cercetarea abuziva, infractiunile de falsurile in inscrisuri, infractiunile de serviciu, infractiunile de coruptie, Constituirea unui grup infractional organizat si alte infractiuni

Voi publica dosarele penale impotriva Augustin Lazar la aceasta adresa ca si celelalte pentru Sustragerea si distrugerea de probe ori de inscrisuri in forma continuata

http://militia.freeforums.net/board/6/parchetul-langa-inalta-casatie-justitie

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE