Klaus Iohannis a semnat decretul: Tiberiu Niţu, eliberat din funcţiePreședintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de eliberare din funcția de procuror general a lui Tiberiu Nițu, informează Administrația Prezidențială.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a domnului Tiberiu-Mihail Nițu", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, A DEMISIONAT, marți seară, în urma scandalului "coloanelor oficiale".

Tiberiu Niţu, procurorul general al României, şi-a depus demisia argumentând că este un gest de reponsabilitate şi onoare în condiţiile în care numele său "este asociat în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei".

El a susţinut că nu a solicitat şi nu a beneficiat de coloană oficială în sensul în care această noţiune este definită prin lege şi că i s-a asigurat un dispozitiv de însoţire şi protecţie.

"Stabilirea unui anumit nivel de protecţie pentru diverse categorii de demnitari şi punerea în practică a măsurilor de protecţie sunt atributul instituţiilor specializate ale statului şi nu al beneficiarului protecţiei", a transmisTiberiu Niţu, aratând că "măsurile de protecţie asigurate procurorului general al României de către instituţiile specializate ale statului sunt proporţionale cu riscurile potenţiale la care acesta este expus în exercitarea anumitor atribuţii de serviciu, astfel cum acestea sunt prevăzute de legislaţia în vigoare".

Nițu a precizat că demisia sa este "un gest de responsabilitate şi onoare"  şi a explicat că nu a solicitat şi nu a beneficiat de "coloană oficială în sensul în care această noţiune este definită prin lege". 

Etichete: Klaus Iohannis, Tiberiu Niţu, Tiberiu Nitu eliberat din functie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE