Iohannis: Sorin Cîmpeanu este noul premier interimar. Voi consulta societatea civilăPreşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, la ora 11.30, numele premierului interimar al României. Acesta este ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Klaus Iohannis a refuzat, astfel, propunerea fostului premier Victor Ponta, ca postul de prim-ministru interimar să fie ocupat de Mircea Dușa, ministrul Apărării. 

Klaus Iohannis anunta la ora 11.30 premierul interimar al Romaniei
Klaus Iohannis anunţă la ora 11.30 premierul interimar al României

Sorin Cîmpeanu este noul premier interimar. Sorin Cîmpeanu a ocupat funcția de ministru al Educației, în Guvernul Ponta. 

Președintele a avut un mesaj și pentru românii care au ieșit în stradă în ultimele zile:

"V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice planificate pentru azi și mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă socitatea civilă și strada. Vreau să le cunosc părerile și opțiunile. În felul acesta voi cunoaște atunci când voi lua o decizie și opțiunile partidelor politice și pe cele ale societății civile", a mai declarat președintele Klaus Iohannis. 

 Preşedintele Klaus Iohannis va anunţa, joi, la ora 11.30, numele premierului interimar al României. Victor Ponta l-a propus pe Mircea Duşa. 

Alte nume vehiculate sunt Vasile Dâncu şi Dacian Cioloş. 

Şeful statului a convocat pentru joi și vineri partidele și formațiunile parlamentare la consultări pe tema numirii premierului care-l va înlocui pe Victor Ponta, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit Digi 24, întâlnirile vor avea loc la următoarele ore:

PSD - 15.00

PNL - 17.00

UDMR - 18.00

Minorităţi - 19.00

UNPR - 11.30

ALDE - 12.30.

Etichete: Klaus Iohannis, premier, premier interimar

0/3 COMENTARII
Anton
05 Nov 12:22
+0
VOTURI
-0
Reactie buna, dar...
CINE reprezinta societatea civila si strada? PE CINE invita presedintele la discutii?
Elsa
05 Nov 11:53
+0
VOTURI
-0
Era vorba de corectarea mesajului: "V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre Am decis ca în continuarea..." Lipseste semnul de puctuatie dupa prima fraza.
Nu am ratat prima redactare. :)
Elsa
05 Nov 11:43
+0
VOTURI
-0
Foarte rapida corectarea. Excelent. Lipseste doar un punct dupa prima fraza.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE