Klaus Iohannis cere BEI asistență tehnică pentru RomâniaPreședintele Klaus Iohannis a primit marți, la Palatul Cotroceni, vizita delegației Băncii Europene de Investiții (BEI), conduse de șeful BEI, Werner Hoyer, context în care a solicitat instituției europene asistență tehnică pentru România și a menționat importanța creării unei Bănci de Dezvoltare pentru facilitarea marilor proiecte de investiții.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în cadrul întrevederii au fost prezentate rezultatele cooperării economice dintre România și BEI, în situația în care anul 2015 a consemnat totuși o reducere a finanțării contractate. În acest context, conducerea Băncii s-a arătat încrezătoare că nivelul finanțării va reveni rapid, pe fondul concretizării mai multor proiecte rămase nefinalizate, scrie Agerpres.

În comunicat se mai arată că subiectul predilect al cooperării dintre România și Banca Europeană de Investiții vizează dimensiunea investițională a "Planului Juncker", derulat prin Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS).

"La solicitarea președintelui României, conducerea BEI a oferit întreaga sa disponibilitate pentru a susține România prin asistență tehnică, expertiză asigurată de specialiștii Băncii în țara noastră", se precizează în comunicat.

Președintele Klaus Iohannis a menționat importanța creării unei Bănci de Dezvoltare, ca vehicul investițional menit să faciliteze finanțarea marilor proiecte de investiții, subiect în legătură cu care conducerea BEI și-a anunțat, de asemenea, suportul tehnic.

Etichete: asistenta tehnica, BEI, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE