Klaus Iohannis, după rezultatele din Marea Britanie: "Regretăm acest vot, dar îl respectăm"Președintele Klaus Iohannis a declarat că România rămâne atașată proiectului european, însă respectă decizia Marii  Britanii.

Klaus Iohannis, dupa rezultatele din Marea Britanie: "Regretam acest vot, dar il respectam"
Klaus Iohannis, după rezultatele din Marea Britanie: "Regretăm acest vot, dar îl respectăm"
Foto: realitatea.net

"Am analizat situația creată de votul de la referendumul care s-a ținut ieri în Marea Britanie și care, din nefericire, și noi regretăm acest lucru, s-a soldat cu ceea ce se cunoaște deja Brexit, adică Marea Britanie va părăsi UE. Noi regretăm acest vot, dar, în același timp, vreau să spun foarte clar că respectăm acest vot. UE este un proiect foarte valoros, România a fost de la bun început o țară care a dorit să fie membră în UE, o țară care a susținut puternic ideea europeană. Și, în acest context, vreau să spun după aceste consultări foarte clar: România rămâne atașată proiectului european, România este convinsă că UE trebuie să continue, e un proiect bun și trebuie să fim parte din el", a subliniat șeful statului, la finalul unei reuniuni de urgență de la Palatul Cotroceni, conform agerpres.ro.

 Marea Britanie va ieşi din UE, după ce 51.9% dintre cetăţenii britanici care au participat la referendum (17 milioane de oameni) au votat pentru ieşirea ţării din Blocul Comunitar, potrivit rezultatelor finale anunţate de autorităţi.

Etichete: brexit, Klaus Iohannis, Marea Britanie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE