Klaus Iohannis: În România sunt peste 50.000 de decese în fiecare an din cauza canceruluiPreședintele Klaus Iohannis afirmă că trebuie să existe o finanțare adecvată a sistemului de sănătate și o mai bună organizare, în contextul în care, anual, în România sunt diagnosticate peste 80.000 de noi cazuri de cancer și mai mult de 50.000 de decese din cauza acestei boli nemiloase.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"Astăzi marcam Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului, boală nemiloasă care curmă milioane de vieți pe întreaga planetă. La nivelul Uniunii Europene, cancerul reprezintă principala cauza de îmbolnăvire și a doua cauză de deces, iar în România sunt peste 80.000 de cazuri noi diagnosticate și mai mult de 50.000 de decese în fiecare an. Această stare de fapt trebuie combătută, în primul rând, printr-o finanțare adecvată a sistemului și o mai bună organizare. Depistarea precoce și tratamentul corect pot duce la evitarea decesului prin cancer la un număr semnificativ de bolnavi", a scris Klaus Iohannis, joi, pe Facebook.

Preşedintele precizează că România se alătură campaniei demarate de Uniunea Internațională pentru Controlul Cancerului, ale cărei principale scopuri sunt reducerea numărul de îmbolnăviri, tratarea cu succes și creșterea calității vieții a cât mai multor pacienți.

Etichete: cancer, cazuri noi cancer, decese cancer, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h