Klaus Iohannis îşi sărbătoreşte ziua de naştere. Şeful statului împlineşte 57 de aniPreședintele Klaus Iohannis îşi aniversează luni, 13 iunie, ziua de naştere. Şeful statului împlineşte 57 de ani, iar politicienii au început deja să îi adreseze urări. "Îi transmit sănătate, cum le transmit tuturor. Şi a, ştiţi ce-i doresc? Exact ce-mi doreşte dumnealui mie", este mesajul liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru Iohannis.

Carmen si Klaus Iohannis
Carmen şi Klaus Iohannis

Klaus Iohannis şi-a început ziua de luni cu un mesaj adresat elevilor de liceu care susţin proba orală la Limba Română de la Bacalaureat 2016.

"Astăzi începe examenul de bacalaureat și urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi înscriși. Îmi doresc ca fiecare dintre voi să obțineți rezultate bune și foarte bune, bazate pe dedicarea voastră din toți acești ani. Însă, tot astăzi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a și a XIII-a nu vor intra în examenul de bacalaureat. Cred că este nevoie să investim mult mai mult efort în a asigura tuturor elevilor un parcurs educațional complet și pe măsura potențialului lor. România nu își poate permite să lase un procent atât de însemnat din generațiile tinere fără o șansă reală de integrare în piața muncii la un nivel adecvat. Aștept ideile tuturor celor interesați în a creiona o viziune pentru a schimba această stare de fapt la www.romaniaeducata.eu!", a scris Iohannis pe Facebook. 

Mesajele lui Dragnea şi Băsescu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a transmis "sănătate" lui Klaus Iohannis, care împlineşte luni 57 de ani, adăugând că nu-i va trimite flori şi că-i doreşte exact ceea ce îi doreşte şi preşedintele lui.

"Îi transmit sănătate, cum le transmit tuturor. Şi a, ştiţi ce-i doresc? Exact ce-mi doreşte dumnealui mie", a spus Liviu Dragnea, la România Tv. El a fost întrebat dacă ştie ce-i doreşte şefului statului. "Nu ştiu. Din moment ce spune că este un om cinstit şi onest, exact ce-mi doreşte mie, îi doresc şi eu dumnealui. Mie mi se pare foarte fair din partea mea. Şi o spun cu drag", a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a precizat că nu-i va trimite flori preşedintelui de ziua sa de naştere. "Trandafiri roşii i-am dat Gabrielei Firea, trei trandafiri, în seara în care a câştigat alegerile, (...) este un om care a meritat aceşti trei trandafiri care au reprezentat aprecierea din partea întregului partid", a mai spus social-democratul.

Şi fostul preşedinte Traian Băsescu a spus că-i urează lui Klaus Iohannis ceea ce îi urează oricărui român-sănătate. Băsescu a adăugat că îi doreşte să devină cu-adevărat un lider naţional.

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a născut la 13 iunie 1959, la Sibiu, într-o familie de sași transilvăneni. După școala germană, a urmat Liceul ''Samuel von Brukenthal'' din Sibiu, iar în 1978 a fost admis la Facultatea de Fizică din cadrul Universității ''Babeș Bolyai'' din Cluj-Napoca, scrie Agerpres.

În 1983 a început să predea, fiind profesor la mai multe școli din împrejurimile Sibiului, iar după cinci ani a ajuns să predea la Liceul ''Samuel von Brukenthal'', pe care îl absolvise, titularizându-se aici.

După 15 ani de activitate ca profesor, Klaus Iohannis a fost numit în conducerea învățământului local din Sibiu. A fost inspector școlar general adjunct (1997-1999) și apoi inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu (1999-2000).

Începând cu anul 1990, a devenit membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), iar ulterior a devenit președintele acestei organizații, la conducerea căreia s-a aflat timp de peste un deceniu.

A deținut patru mandate consecutive de primar al orașului Sibiu, din partea FDGR, fiind ales la scrutinurile din 2000, 2004, 2008 și 2012. A fost primar al Sibiului până în decembrie 2014, când a devenit președinte al României.

În cel de-al doilea mandat de primar, Sibiul a devenit, în 2007, ''Capitală Europeană a Culturii'', fiind primul oraș dintr-o țară nemembră a Uniunii Europene (UE) care a primit acest titlu înainte ca țara să fie admisă oficial în UE, potrivit site-ului presidency.ro. "România intră în Uniunea Europeană cu o capitală culturală europeană (...) Ne aflăm la începutul unui program care va prezenta Europei diversitatea culturală, lingvistică și religioasă a orașului nostru și felul în care această diversitate culturală a Sibiului reprezintă, la scara unui oraș, aceeași diversitate culturală care este valoarea principală a Uniunii Europene", declara, la 1 ianuarie 2007, Klaus Iohannis.

În octombrie 2009 a fost desemnat candidat pentru funcția de prim-ministru, ca independent, de către o largă coaliție parlamentară, însă propunerea nu s-a concretizat.

La 20 februarie 2013 s-a înscris în Partidul Național Liberal (PNL), iar la 23 februarie 2013 a fost ales, la Congresul ordinar al PNL, prim-vicepreședinte al partidului. La 28 iunie 2014, în cadrul Congresului ordinar al PNL, a fost ales președinte al acestui partid, primind 95% din voturile delegaților la Congres. În cadrul aceluiași congres a avut loc și fuziunea dintre PNL și PDL, în urma căreia a rezultat alianța electorală Alianța Creștin Liberală Partidul Național Liberal-Partidul Democrat Liberal (ACL PNL-PDL).

La 11 august 2014, Biroul Politic Național comasat PNL-PDL a decis desemnarea liderului liberalilor, Klaus Iohannis, drept candidat al ACL la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014. În primul tur de scrutin al alegerilor, din 2 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a obținut 30,37% din voturi, iar principalul său contracandidat, Victor Ponta, reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, a obținut 40,44% din voturi.

La 16 noiembrie 2014, în urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis a fost ales președinte al României, cu 54,43% din voturi. La 21 noiembrie 2014, Curtea Constituțională a României a confirmat rezultatele alegerilor prezidențiale și a validat alegerea lui Klaus Iohannis în funcția de președinte. La 18 decembrie 2014 și-a depus mandatul de președinte al PNL și și-a anunțat demisia din partid, ca urmare a alegerii sale în funcția de președinte al României. A depus jurământul în fața Parlamentului la 21 decembrie 2014.

Klaus Iohannis și-a lansat în 2014, la Sibiu, volumul autobiografic intitulat "Pas cu pas", în care retrasează momentele-cheie ale vieții sale publice. De asemenea, în 2015 și-a lansat, în cadrul Salonului Internațional de Carte "Bookfest", volumul "Primul pas".

La 28 decembrie 2007, i-a fost conferit Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, iar la 15 decembrie 2011, Ordinul Național al României "Pentru Merit" în grad de Cavaler.

În 2006, a primit Crucea Federală de Merit, oferită de Republica Federală Germania; în 2008 a primit Ordinul Național Italian — Steaua Solidarității Italiene, în grad de Comandor; în 2009 a primit Ordinul de Merit în grad de ofițer al Marelui Ducat de Luxemburg și, în același an, i-a fost acordat Ordinul de Merit "Marea Cruce de Argint" din partea statului austriac precum și Ordinul de Ofițer al Coroanei Belgiene. În 2010 a fost onorat cu medalia ''Prieten al Comunităților Evreiești din România'', din partea Federației Comunităților Evreiești din România, precum și cu placheta de onoare a Expatriaților din Germania. În iulie 2014, a fost distins cu Crucea de Ofițer al Ordinului pentru Merite al Republicii Federale Germania.

Klaus Iohannis este căsătorit cu Carmen, profesoară de engleză la Sibiu. Vorbește fluent limbile germană și engleză.

Etichete: Klaus Iohannis, Klaus Iohannis 13 iunie, Klaus Iohannis 57 de ani, Klaus Iohannis varsta, Klaus iohannis zi de nastere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE