Klaus Iohannis la Casa Albă: Președintele se întâlnește cu Joe Biden. FOTOPreşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni la Casa Albă, cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden. Tot luni preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, vor participa la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA Barack Obama cu ocazia Summitului ONU.

UPDATE: Declarația lui Klaus Iohannis după întâlnirea cu vicepreședintele SUA, Joe Biden:

"Am discutat despre situația din România. Vicepreședintele Biden și-a exprimat mulțumirea față de mersul lucrurilor în domeniul combaterii corupției, încrederea în continuarea acestui demers", a spus șeful statului, la Ambasada României în SUA, scrie Agerpres. 

El a spus că discuțiile au vizat și Parteneriatul strategic dintre România și SUA, cei doi oficiali convenind să se lucreze mai mult și pe partea economică a acestuia.

"În primul rând am discutat despre Parteneriatul strategic. Împreună am evaluat acest parteneriat care este unul foarte bun, foarte puternic. Partea politică, militară sunt excelente și am convenit să încercăm să lucrăm și pe partea economică. Un parteneriat de acest fel trebuie să aibă partea economică foarte substanțială", a afirmat șeful statului.

El a indicat că în cadrul întrevederii au fost discutate foarte multe probleme care preocupă atât SUA, cât și România.

Iohannis a apreciat că întâlnirea, care a durat mai mult de o oră, a fost foarte caldă.

 

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni cu vicepreşedintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă. 

Președintele Klaus Iohannis va discuta cu vicepreședintele SUA despre aprofundarea parteneriatului strategic, întărirea cooperării în plan regional, pregătirea summitului NATO care va avea loc în Polonia, precum și despre conștientizarea importanței Mării Negre pentru securitatea NATO. De asemenea, Iohannis îi va transmite lui Biden că România dorește mai multe investiții americane.

Vicepreședintele american Joe Biden, a vizitat România de două ori, în 2009 și 2014. Joe Biden l-a sunat pe Klaus Iohannis anul trecut, după alegerea sa ca președinte, pentru a-l felicita.

În cursul zilei de luni, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, vor participa la recepţia tradiţională oferită de preşedintele SUA Barack Obama cu ocazia Summitului ONU.

Şeful statului şi-a început joi vizita oficială în SUA. În prima zi a vizitei sale, el s-a întâlnit cu reprezentanţi ai unor investitori instituţionali şi bănci de investiţii. Vineri, şeful statului a participat la deschiderea Summitului ONU privind adoptarea Agendei de dezvoltare post-2015. Pentru prima dată Papa Francisc a susţinut un discurs. Seara, Klaus Iohannis a participat la un dejun cu conducerile unor companii multinaţionale americane prezente sau care doresc să investească în România. De asemenea, el a avut întâlniri cu preşedintele celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Mogens Lykketoft, şi cu omologul său din Turkmenistan, Gurbangulî Berdâmuhamedov.

Sâmbătă, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu comunitatea de români din New York, dar şi cu omologul său chinez, Xi Jinping, iar ieri a susținut primul său discurs în fața Adunării Generale a ONU.

Sursa: romaniatv.net.

 

Etichete: Barack Obama, Casa Albă, joe biden, Klaus Iohannis, SUA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE