Klaus Iohannis: România va căuta alte oportunităţi pentru consolidarea independenţei energeticePreşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, întrebat despre proiectul South Stream, că România va căuta alte oportunităţi pentru consolidarea independenţei energetice şi pentru interconectarea la sistemele energetice europene.

Klaus Iohannis, la intalnire cu Secretarul General al NATO
Klaus Iohannis, la întâlnire cu Secretarul General al NATO
Foto: caleaeuropeana.ro

Preşedintele a arătat că tema South Stream nu a fost abordată în discuţiile cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi a adăugat că acesta este "un subiect care nu s-a închis acum, ci mai demult, potrivit Mediafax.

"Independenţa energetică a României este una din preocupările mele şi România va căuta alte oportunităţi pentru a merge mai departe pe calea de consolidare a independenţei energetice, pe de-o parte, şi de interconectare la sistemele energetice europene, pe de altă parte", a spus Iohannis, în cadrul conferinţei comune susţinute cu preşedintele CE.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează joi şi vineri o vizită oficială la Bruxelles. Şeful statului a avut, joi, întâlniri cu preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene, iar vineri urmează să aibă o întrevedere cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Etichete: Jens Stoltenberg, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h