Klaus Iohannis a semnat decretul: Laura Codruţa Kovesi, încă un mandat la şefia DNALaura Codruţa Kovesi va conduce DNA încă trei ani. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că a semnat decretul de numire a Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Klaus Iohanis, interviu miercuri la TVR
Klaus Iohanis, interviu miercuri la TVR

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, într-un interviu la TVR, că a semnat decretul de numire a Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat de 3 ani în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Preşedintele apreciază din nou rezultatele DNA, despre care a spus că sunt "impresionante". Şeful statului a subliniat că nu are niciun semn de întrebare şi nicio îndoială în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi. Despre scandalul stârnit de faptul că şefa DNA a fost spionată de o firmă israeliană a unui fost director al Mossad-ului, preşedintele şi-a exprimat convingerea că procurorii DIICOT vor face lumină în acest caz.

"Am toată convingerea că procurorii DIICOT vor face lumină în această chestiune. În ce-o priveşte pe doamna Kovesi, pot să vă spun foarte clar că nu am niciun semn de întrebare şi nicio îndoială în ce-o priveşte. Rezultatele obţinute de DNA sunt impresionante. Ba, mai mult, pot să vă spun că în această după amiază am semnat decretul de numire a doamnei Kovesi pentru un nou mandat de trei ani în fruntea DNA-ului", a anunţat Klaus Iohannis.

Decretul va fi publicat joi la prima oră în Monitorul Oficial, a precizat preşedintele.

"Sunt foarte mulţumit de rezultate, sunt foarte mulţumit de abordare şi am toată convingerea că DNA-ul va continua în forţă", a mai spus şeful statului.

Despre recentul scandal Panama Papers, preşedintele a declarat că "dacă un om de afaceri care câştigă foarte bine în România preferă să facă o schemă de acest tip şi să nu plătească impozite în România, ci în cu totul altă parte, de exemplu în Panama, atunci e un lucru care poate să fie judecat nu numai din punct de vedere legal, ci, cel puţin în spaţiul public, în spaţiul media, şi din punct de vedere moral".

Iohannis a subliniat că nu există nume foarte cunoscute sau pe poziţii foarte înalte politic, din România, pe lista Panama Papers. Şeful statului spune că întrebarea este dacă aceşti bani provin din corupţie şi aici anchetatorii trebuie să dea un răspuns. Despre legile siguranţei naţionale, şeful statului a anunţat că săptămâna viitoare, marţi şi miercuri, va avea consultări cu partidele pe această temă, iar luni va discuta subiectul cu premierul Dacian Cioloş.

"Sunt chestiuni care devin tot mai arzătoare. Noi până acum, şi pot să spun că nu doar norocul, ci şi profesionalismul oamenilor din domeniu, ne-au ferit de atacuri teroriste, dar avem nevoie de o legislaţie îmbunătăţită", a subliniat preşedintele.

Etichete: interviu presedintele romaniei, kklaus iohannis tvr, Klaus Iohannis, presedintele romaniei

0/1 COMENTARII
Cris
06 Apr 23:17
+0
VOTURI
-0
Bravo Iohannis! Americanii sunt mandri de tine...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE