Klaus Iohannis organizează REFERENDUM pe tema codurilor penale şi a graţieriiPreşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, organizarea unui referendum pe tema modificării legilor justiţiei, afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"În aceste zile au avut loc proteste, oamenii au ieşit indignaţi să protesteze în stradă împotriva acestei încercări de a modifica prin ordonanţă de urgenţă legilaţia penală. Am auzit fel şi fel de aberaţii, imediat după ce au ieşit oamenii în stradă. Activişti agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o lovitură de stat. Cetaţenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitură de stat, ci lovitura de graţie stat de drept", a declarat Iohannis.

În consecinţă, preşedintele a anunţat că va iniţia procedurile pentru un referendum pe aceste teme. "Această temă a devenit o temă naţională. E evident că există un larg interes pentru schimbarea codurilor penale şi a graţierii. Dacă aşa este, voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea spune dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu", a spus Klaus Iohannis.

El a arătat că aceste două chestiuni nu au fost subiecte în campania electorală, iar românii au dreptul să-şi exprime opinia pe marginea lor. "Atunci când au votat, aceste teme nu s-au regăsit în programul de guvernare. Dacă guvernanţii a făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular", a spus preşedintele.

Iohannis a apreciat că tema acestui referendum depăşeşte însă cadrul strict al domeniului justiţiei. "Aparent vorbim de chestiuni legate de Justiţie, de ordonanţe de urgenţă pe teme foarte concrete. În realitate, dragi români, vorbim de ce fel de naţiune vrem să fim. Vrem să fim o naţiune puternică, un stat de drept, sau vrem să fim o naţiune aşa şi aşa, cu un stat de drept care poate fi înmuiat şi discutat. Vrem să fim o naţiune care seamănă cu generaţia care a făcut Mica Unire sau o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea? Vrem să fim o naţiune între celelalte naţiuni aşa cum sunt naţiunile europene sau vrem să fim o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea în corul naţiunilor europene? (...) Eu îmi doresc o naţiune puternică, îmi doresc o naţiune de oameni mândri şi liberi. Românii sunt mândri şi liberi şi o naţiune condusă de politicieni integri, de politicieni competenţi. Orice altceva pentru mine este prea puţin, iar pentru a obţine acest lucru, pentru a atinge acest obiectiv, pentru mine niciun preţ nu e prea mare.

Etichete: cod penal, graţiere, Klaus Iohannis, legea gratierii, modificare cod penal, referendum

0/6 COMENTARII
ion ion
27 Jan 07:10
+0
VOTURI
-0
Bre da di se lipsaste din lista de 32, hotii din dreapta ?????Mata iasi chior rau da ochiu din dreapta .Postac nemernic,se nu doresti sa furi decat cu oti din dreapta, iara stanga sa hie trecuta pa tabele.Eu vreau sa vaz si hotii din dreapta bre ,si nu mai minciuni prin oarece OMISIUNE dobitocule.
Ghita
24 Jan 17:45
+0
VOTURI
-0
Asa e, Radule. Asa ti-a zis la tembelizor, deci tre' sa fie adevarat, ca doar nu te minte astia la tembelizor, nu-i asa?
Aia care-au iesit, animalele alea naziste, au vrut sa dea o lovitura de stat, sa provoace o mineriada, sa bata jandarmii, nu? Si-au primit cate 30 de lei pe caine! C-asa a zis la GhitaTV!

Auzi, Rusine Nationala, da' ia explica-mi si mie in ce calitate a cerut Dragnea, sef PSD si sef Deputati, retragerea fortelor de ordine de la o manifestatie? Al treilea om in stat controleaza Politia? Sau jandarmii erau acolo pentru a pazi sediul PSD, nu manifestantii? Don-soara Dan ar trebui sa-si dea demisia pentru gestul asta!

Si de ce Revolutia din decembrie 89 a fost perfect legala? Pentru ca ati facut-o voi? De ce mineriadele alea adevarate au fost reprimate? Pentru ca erau contra voastra?

Rusine Nationala, Radule!
aaa
24 Jan 13:38
+0
VOTURI
-0
@Radu, daca e o rusine presedintele nostru, te rog ia o pancarta pe care sa scrie ca esti de acord cu coruptia si dute in Piata Univesitatii.
Cris
24 Jan 12:13
+0
VOTURI
-0
Sa se vada bine:
1. Ion Iliescu, urmarit penal in dosarul mineriadelor
2. Liviu Dragnea, presedinte PSD, condamnat definitiv la 2 ani cu suspendare
3. Victor Ponta, premier, fost presedinte PSD, trimis in judecata
4. Robert Negoita, primar sect 3, urmarit penal
5. Olguta Vasilescu, ministru, urmarita penal
6. Paul Stanescu, senator, anchetat penal
7. Cristian Rizea, deputat, cercetat penal
8. Tudor Pendiuc, primar Pitesti, urmarit penal
9. Catalin Radulescu, deputat, condamnat in prima instanta
10. Gabriel Mutu, senator PSD, urmarit penal
11. Adrian Năstase, prim ministru, preşedinte PSD, condamnat definitiv
12. Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte PSD, deputat PSD, cercetat penal
13. Darius Valcov, ministru de Finanţe, cercetat în stare de arest
14. Dan Sova, fost ministru şivicepreşedinte PSD, trimis in judecata
15. Radu Mazăre, primar Constanta, cercetat în stare de arest
16. Nicusor Constantinescu, preşedinte CJ Constanta, cercetat penal
17. Bunea Stancu, preşedinte al CJ Brăila, condamnat definitiv
18. Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD, cercetată penal
19. Marian Vanghelie, primar sector 5, cercetat în stare de arest
20. Gheorghe Nichita, primar Iasi, vicepresedinte PSD, cercetat penal
21. Adrian Severin, europarlamentar PSD, trimis in judecata
22. Mircea Cosma, presedinte CJ Prahova, cercetat penal
23. Vlad Cosma, deputat PSD, cercetat penal
24. Ovidiu Marius Isaila, senator PSD, trimis în judecată
25. Adrian Duicu, preşedinte CJ Mehedinţi, cercetat penal
26. Ilie Sârbu, senator PSD, urmărit penal
27. Miron Mitrea, vicepres. PSD, vicepres. Camera Deputaților, condamnat definitiv la 2 ani cu executare
28. Şerban Mihăilescu, senator PSD, urmărit penal
29. Dan Nica, europarlamentar PSD, cercetat penal
30. Ioan Adam, Senator PSD, cercetat penal în stare de arest
31. Ion Prioteasa, şef CJ Dolj, cercetat penal
32. Sebastian Ghiţă, deputat
Radu
24 Jan 10:34
+0
VOTURI
-0
Vine cu banii de acasa pentru organizarea referendumului sau tot noi, cetatenii, il platim? E o Rusine Nationala presedintele asta.
Cris
24 Jan 09:10
+0
VOTURI
-0
E o fumigena. Nu va fi niciun referendum

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE