Klaus Iohannis, prima reacţie după alegerile locale. Ce spune de votul de la BucureştiPreședintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că la alegerile locale de duminică, prezenţa la urne nu a fost atât de mică în ţară, însă Bucureştiul "a făcut un pic o excepţie".

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Foto: stirileprotv.ro

"Cred că o primă evaluare politică pot să fac. Rezultatele alegerilor au arătat că procesul democratic este solid și ireversibil în România, independent de tot felul de discuții mărunte și foarte mărunte care au fost.

Cetățenii au avut posibilitatea și au ales liderii comunităților și, din acest punct de vedere, chiar dacă s-a speculat că va fi o participare extrem de mică, iată că nu a fost așa de slabă participarea, cel puțin în țară. Bucureștiul, din nefericire, a făcut un pic o excepție și bucureștenii s-au dus într-un procent foarte mic la vot, dar trebuie să vedem și de ce a fost așa.

Poate partidele trebuie să vină cu oferte mai atractive, poate partidele nu au înțeles foarte bine ce doresc bucureștenii de la administrația locală", a declarat Iohannis cu privire la alegerile locale care au avut loc duminică, citat de Agerpres.

El a spus că va vorbi pe acest subiect după publicarea rezultatelor finale.

Întrebat dacă a discutat cu liberalii despre rezultatele pe care PNL le-a obținut, Iohannis a spus: "Cred că este bine, într-un fel, că am avut această vizită de stat imediat după alegeri și, până ne întâlnim cu toții, o să fim iarăși foarte calmi și o să analizăm la rece toate rezultatele".

Președintele a adăugat că nu este rolul său să analizeze rezultatele unui partid.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a spus că este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi că, în continuare, este obligaţia sa să insiste foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice, pentru că suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege.

"Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale şi din păcate trebuie să recunosc că şi aici am fost întrebat de ce este posibil în România să fie alese persoane care au probleme cu legea. Eu le-am explicat că procesul de combatere a corupţiei în România este un proces dureros care este în curs şi suntem încă foarte departe de momentul în care toată lumea înţelege de ce este important să avem o clasă politică curată şi în continuare cred că asta este o obligaţie de a mea să insist foarte mult pe importanţa schimbării clasei politice. Nu la modul să o luăm pe asta şi să scoatem alta din sertar că nu se poate aşa ceva, ci să insist pe curăţenia în clasa politică", a declarat preşedintele.

Întrebat cum comentează rezultatul alegerilor, şeful statului a spus că îşi va exprima opinia după ce vor fi publice rezultatele definitive.

"Până atunci voi fi înapoi în ţară şi vom discuta despre alegerile locale, despre cine a câştigat şi cine a pierdut, dacă a câştigat România sau dimpotrivă şi toate aceste lucruri le vom discuta în zilele următoare. Cred că nu durează mult până când avem rezultate", a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis efectuează luni și marți o vizită de stat la Luxemburg.

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, alegeri locale 2016, Klaus Iohannis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE