Iohannis şi Cioloş fac apel la CLEMENŢĂ în cazul românului condamnat la moarte în MalaeziaMinistrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit sâmbătă la Kuala Lumpur cu oficiali ai Malaeziei, transmiţând din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş scrisori oficiale în care se face apel la clemenţă în cazul Gologan.

Klaus Iohannis si Dacian Ciolos
Klaus Iohannis si Dacian Cioloş
Foto: romaniatv.net

În cadrul întrevederii, ministrul delegat şi-a exprimat, de asemenea, speranţa că deciziile justiţiei în cazurile celorlalţi trei cetăţeni români vor evita pedeapsa capitală şi a subliniat importanţa încheierii unor acorduri de colaborare în domeniul justiţiei între România şi Malaezia, potrivit Mediafax.

Totodată, în cadrul deplasării în Malaezia, oficialul român a vizitat vineri închisoarea Sungai Buloh, unde a discutat cu unul dintre cetăţenii români deţinuţi despre condiţiile de detenţie şi despre modul în care avansează cazul său.

Guvernul a aprobat la începutul lunii martie trei memorandumuri privind negocierea tratatelor dintre România şi Malaezia privind transferarea persoanelor condamnate, extrădarea şi asistenţa judiciară în materie penală.

Etichete: dacian ciolos, Klaus Iohannis, Malaezia, roman condamnat la moarte, roman condamnat la moarte malaezia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h