KLAUS IOHANNIS va participa la marşul de la Paris. Ce MESAJ le-a transmis IOHANNIS francezilorPreşedintele României, Klaus Iohannis, participă duminică la marşul solidarităţii, organizat în Paris, după tragedia de la Charlie Hebdo.

KLAUS IOHANNIS va participa la marsul de la Paris
KLAUS IOHANNIS va participa la marşul de la Paris
Foto: debanat.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se alătură personalităţilor politice europene care vor participa duminică la marşul solidarităţii de la Paris, organizat după tragedia de la Charlie Hebdo. Marşul începe duminică, la ora 16.00, ora României.

Klaus Iohannis a transmis un mesaj sâmbătă, 10 ianuarie a.c., înaintea participării la „Marșul solidarității" organizat mâine la Paris în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franței.

„Așa cum am anunțat, voi participa la marşul de solidaritate organizat duminică la Paris după atacul care a vizat revista «Charlie Hebdo». Invitația a fost lansată de președintele francez François Hollande.

În fața atacurilor barbare care au avut loc în Franța, Europa și întreaga lume liberă își arată unitatea și solidaritatea. Gândurile și inimile noastre au fost alături de cetățenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezența alături de ceilalți șefi de stat și de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinței de implicare a României în lupta împotriva terorismului și a extremismului de orice fel.

Prin participarea la acest marș împotriva urii și a violenței condamnăm nu doar atacurile asupra redacției săptămânalului «Charlie Hebdo», ci și antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris."- acesta este mesajul pe care Iohannis l-a transmis francezilor, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la mitingul care va fi organizat la Paris în memoria victimelor atentatelor din ultimele zile a fost anunţată sâmbătă de Administraţia Prezidenţială.

"Duminică, 11 ianuarie, particip la marșul solidarității organizat la Paris, în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franței", a scris preşedintele Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Evenimentul este unul de amploare, la care vor participa şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, şi cel spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, dar şi cancelarul german Angela Merkel.

Liderii europeni vor participa duminică la mitingul de solidaritate programat la Paris după atacul terorist comis la redacţia revistei Charlie Hebdo.

Potrivit Digi24, 1 milion de persoane vor participa la marşul de protest în memoria victimelor atentatelor de la Paris. Experţii în securitate avertizează însă că organizarea unui astfel de eveniment nu este oportună.

TERORIŞTII DE LA CHARLIE HEBDO, BARICADAŢI VINERI ÎNTR-O TIPOGRAFIE, AU FOST LICHIDAŢI DE TRUPELE SPECIALE. Şi atacatorul din magazinul evreiesc a fost ucis de autorităţi. Ostaticii au fost eliberaţi, însă potrivit Reuters patru dintre ei, ţinuţi în magazinul evreiesc, au fost ucişi. Euronews şi CNN anunţă că un posibil complice al atacatorului din magazinului evreiesc a fugit la venirea poliţiştilor. Este vorba despre Hayat Boumeddiene, complicea atacatorului din magazinul evreiesc. Cei doi s-au căsătorit într-o ceremonie musulmană şi nu sunt căsătoriţi civil, anunţă Digi24.

Potrivit autorităţilor de la Paris femeia este deosebit de periculoasă şi, conform presei franceze, aceasta poate încerca să răzbune moartea soţului ei.

Etichete: Angela Merkel, atac charlie hebdo, Charlie Hebdo, Klaus Iohannis, marş, Paris

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE