Kovesi, Camelia Bogdan și Florian Coldea, anchetaţi pentru ABUZ ÎN SERVICIURomulus Varga, la câteva ore după ce a fost avizat de CSM pentru funcția de procuror șef al Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a anunțat, prin comunicat de presă, că s-a declanșat, din oficiu, urmărirea penală "in rem" (pentru faptă), în urma dezvălurilor făcute de Sebastian Ghiță la România TV. Fapta ar fi "abuzul în serviciu", iar persoanele vizate ar fi șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, judecătoarea Camelia Bogdan și generalul SRI Florian Coldea, după cum rezultă din înregistrare.

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruța Kovesi

"Ca urmare a vehiculării în mass-media a unor informaţii privind posibile imixtiuni în actul de justiţie, astfel cum a rezultat dintr-o înregistrare făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă în care este redat un dialog între fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi o altă persoană, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: În cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2016, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul România TV. În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică", se anunță în comunicatul Parchetului.

Sebastian Ghiță a declarat, în înregistrarea difuzată marți seară de postul România TV, că mai multe dosare au fost "măsluite" și că despre astfel de lucruri are cunoștință și fostul șef al statului, Traian Băsescu, notează romanialibera.ro.

"Sunt multe persoane cărora în acești 10 ani li s-au făcut mari nedreptăți. Cazurile pe care le cunosc îndeaproape cu amănunte și știu cât de nedrept, incorect au fost aranjate și măsluite sunt cel al lui Adrian Năstase, al lui Sereș, felul în care lui Geoană i s-au furat alegerile, felul în care au fost păcăliți milioane de români la suspendarea lui Băsescu, felul în care a fost deturnată voința Monei Pivniceru la numirea lui Kovesi, cazul lui Voiculescu cu Camelia Bogdan și judecătorul Mustață, felul în care s-a măsluit dosarul Voiculescu - Bendei, felul în care s-a aranjat dosarul Sârbu pe adresa secretă a lui Florian Coldea, felul în care s-a măsluit dosarul Pescariu - Stelian Gheorghe - Microsoft și cazul fostului ofițer SRI Daniel Dragomir și al legăturii sale cu firma de PR a SRI și a Mihaelei Nicola", a declarat Sebastian Ghiță în înregistrarea făcută publică marți seară de România TV.

"Nu doar eu cunosc aceste lucruri, ascultați-l, vă rog, pe fostul președinte Traian Băsescu ce povestește despre întâmplările din biroul său pe care le-a înregistrat, întâmplări desfășurate în prezența lui Florian Coldea, a Codruței Kovesi, a Cameliei Bogdan. Dacă asta vi se pare justiție, atunci nu mai am ce spune", declară Ghiță în înregistrare.

Fostul deputat PSD a prezentat și o înregistrare audio care ar conține un dialog purtat între Traian Băsescu și un interlocutor, fostul președinte afirmând că ar avea înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și Camelia Bogdan.

Potrivit înregistrării prezentate de Ghiță, cel care ar fi Traian Băsescu vorbește despre "stat mafiot" și declară: "Să-i vezi când vorbeau a doua zi după condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile înainte, s-a împlinit. Cum îmi spunea: Mâine îl luăm pe Mustață și intră Camelia Bogdan. Să-i vezi după o zi când spuneau: Am vorbit cu Bogdan și a spus că dacă aveam codul penal îi dădea 20 de ani, a putut să-i dea doar zece. Pe urma trage concluziile Coldea, știi. Să-l vezi ce spectaculos e Coldea când trage concluzii. Camelia Bogdan a intrat judecător în dosarul ginerelui. Un judecător care duce dosarul de-un an este schimbat și la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Păi bă, Bogdan, eu te știu cine ești!".

Traian Băsescu a recunoscut că afirmațiile îi aparțin, dar a precizat că înregistrarea a fost editată. În plus, Băsescu a precizat că nu s-a întâlnit niciodată cu judecătoarea Camelia Bogdan și nici nu a discutat cu ea despre dosarul "Voiculescu".

Etichete: camelia bogdan, florian coldea, inregistrari sebastian ghita, Laura Codruţa Kovesi, Sebastian Ghiţă

0/1 COMENTARII
Cris
05 ian 18:13
+0
VOTURI
-0
Escrocul de Basescu nu e prins si el in acest dosar? Nu el dadea telefoane si tragea sfori de la Cotroceni sa fie saltati unii sau altii?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h