Kovesi, despre URMĂRIREA PENALĂ a lui PONTA: "Nu are nicio legătură cu moțiunea de cenzură"Laura Codruța Kovesi a făcut, vineri, câteva declarații despre URMĂRIREA PENALĂ a lui Victor Ponta. Kovesi a declarat că audierea lui Ponta la DNA nu are nicio legătură cu moțiunea de cenzură depusă de PNL, pentru că "procurorii DNA nu acționează în funcție de evenimente publice".

Premierul VICTOR PONTA ESTE URMĂRIT PENAL DE DNA PENTRU 17 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani şi trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru al RomânieiVICTOR PONTA a fost AUDIAT LA DNA, VINERI, ÎN CAZUL ȘOVA. VICTOR PONTA A DECLARAT la ieşirea din sediul DNA CĂ ESTE SUSPECT ÎN DOSARUL LUI DAN ȘOVA ȘI ESTE ACUZAT DE CONFLICT DE INTERESE pentru că în calitate de premier l-a propus ministru la Transporturi pe DAN ȘOVA.

Kovesi, despre URMARIREA PENALA a lui PONTA: "Nu are nicio legatura cu motiunea de cenzura"
Kovesi, despre URMĂRIREA PENALĂ a lui PONTA: "Nu are nicio legătură cu moțiunea de cenzură"
Foto: www.aktual24.ro

"Procurorii DNA nu actioneaza in functie de evenimentele publice. Nu are nicio legatura citarea la DNA cu evenimentele publice. Citarea s-a facut in mod legal cu mai multe zile in urma. Asteptam raspunsul oficial de la Parlament, in legatura cu aprobarea ridicarea imunitatii. Nu comentez daca trebuie sau sa-si dea demisia", a declarat Laura Coru'a Kovesi.

Teodor Atanasiu a declarat, vineri, că PNL a depus moţiunea de cenzură pentru încălcarea dreptului la vot. Liberalii cer demisia premierului Victor Ponta pentru încălcarea dreptului la vot. DETALII, AICI

După ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut, într-o declarație de presă, demisia din funcția de premier, Victor Ponta a publicat o postare pe Facebook în care precizează că "am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita". Klaus Iohannis a cerut, vineri, DEMISIA PREMIERULUI VICTOR PONTA, URMĂRIT PENAL DE DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Ponta este acuzat şi de conflict de interese, fapte săvârșite în funcția de premier. Preşedintele a avut o întâlnire cu premierul, înainte de a anunţa public că-i cere demisia.

Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!", a scris Ponta pe Facebook.

Premierul Victor Ponta este acuzat de fapte penale. După părerea mea, este o situație imposibilă pentru România. Cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla este o criză politică. Solicit DEMISIA PRIMULUI MINISTRU. Aceste lucru i l-am comunicat și premierului, într-o discuție pe care am purtat-o cu el.", a declarat Klaus Iohannis vineri, în jurul orei 13.

La 12.30, premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni, pentru o întâlnire cu preşedintele.

VICTOR PONTA ESTE URMĂRIT PENAL DE DNA PENTRU fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Conform procurorilor, PONTA a săvârșit aceste fapte pe vremea când era avocat. El este acuzat şi de conflict de interese, infracţiune săvârşită în perioada când era premier. Totodată, conform sursei citate, PONTA a folosit o parte din sumele obţinute de la SCA „Şova şi Asociaţii” pentru cumpărarea a două apartamente de lux într-un complex rezidenţial situat în Bucureşti. 

Preşedintele Klaus Iohannis poate să-l suspende pe VICTOR PONTA, dacă este URMĂRIT PENAL, pentru fapte săvârșite în funcție conform CONSTITUȚIEI. Detalii, AICI.

Etichete: Laura Codruţa Kovesi, moţiune de cenzură, URMĂRIREA PENALĂ a lui PONTA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h