Kovesi: "Erau dosare ANRP la DNA când am preluat conducerea. Nu se umblase la ele de mulți ani"Laura Codruța Kovesi a declarat, miercuri, că dosarele ANRP erau la DNA atunci când a preluat conducerea instituției și că "nu a umblat nimeni în ele foarte mulți ani".

Kovesi: Erau dosare ANRP la DNA cand am preluat conducerea. Nu se umblase la ele de multi ani
Kovesi: Erau dosare ANRP la DNA când am preluat conducerea. Nu se umblase la ele de mulți ani
Foto: rador.ro

"A fost un caz cu un vicepresedinte al ANRP, daca nu ma insel, Baciu, care a fost instrumentat de catre DNA. Cu aceasta ocazie, au fost ridicate mai multe dosare de retrocedare si care se gaseau la DNA. As putea sa va spun ca nu a umblat nimeni in acele dosare timp de foarte multi ani", a spus Kovesi la Adevarul Live, conform Hotnews.ro.

"Se vehiculau sume enorme, am vazut ca, pentru anumite retocedari, s-au oferit milioane de euro cu tilu de mita, multe proprietati au fost supraevaluate, iar statul a pierdut foarte multi bani", a aratat sefa DNA.

"Noi in toate aceste dosare am dispus masuri asiguratorii pentru a incerca sa recuperam aceste prejudicii. Mai avem in prezent de verificat peste 200 de dosare de retrocedari. Aceste fapte au fost comise dupa infiintarea ANRP si pana in anul 2011-2012", a mai spus pe acest subiect Kovesi la Adevarul.

Etichete: ANRP, DNA, Kovesi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE