Kovesi: Nu cred că își permite vreun politician să mă sune și să îmi spună de ce fac un anumit dosarLaura Codruța Kovesi, a declarat, joi, că nu vorbește cu politicienii despre dosarele DNA și consideră că nu există vreun politician în România care să își permită să o sune și să o întrebe de dosare.

Kovesi: Nu cred ca isi permite vreun politician sa ma sune si sa imi spuna de ce fac un anumit dosar
Kovesi: Nu cred că își permite vreun politician să mă sune și să îmi spună de ce fac un anumit dosar
Foto: agerpres.ro

Procurorul șef al DNA a declarat că nu a existat niciun fel de presiune asupra ei din partea unor politicieni, declarația a fost făcută după ce a primit premiul GDS pe anul 2014, potrivit Agerpres.

În timpul dezbaterii GDS având ca temă "Lupta împotriva corupției versus Țara procurorilor'', Kovesi a fost întrebată dacă au existat presiuni asupra ei sau DNA venite din sfera politică.

"Sunt foarte multe presiuni exterioare. Dar din partea politicienilor pot să spun că nu am niciun fel de presiune, pentru că nu vorbesc cu ei. Sunt foarte rare situațiile în care vorbesc cu un politician. Exceptând situațiile de la începutul anului, când anumite persoane, care dețin funcții politice în stat și sunt invitate la bilanțul DNA în virtutea cutumei și pozițiilor pe care le au, nu avem alte discuții, decât cele în cadru instituțional", a răspuns Kovesi.

"Nu cred că își permite vreun politician din România să mă sune și să îmi spună de ce fac un anumit dosar, în condițiile în care eu am declarat, și când eram procuror general și la preluarea mandatului, că atunci când cineva mă va suna să facă presiuni asupra mea sau asupra instituției o voi face publică. Deocamdată nu mi s-a întâmplat", a adăugat Kovesi.

"Cred că acest premiu nu mi se datorează doar mie, se datorează și celor doi colegi cu care sunt aici, domnul Nistor și domnul Iacob, cu care împreună formăm echipa managerială a DNA. Dar, în egală măsură, acest premiu revine fiecărui coleg din DNA. Până la urmă, DNA nu este un om, DNA este o instituție matură, profesionistă, în care lucrează oameni care cred în simboluri. Rolul meu ca și conducător de instituție, împreună cu cei doi colegi, este să imprimăm o strategie, să fixăm niște priorități, însă eforturile și rezultatele obținute de DNA sunt obținute prin munca tuturor procurorilor din DNA", a declarat Kovesi.

Ea a subliniat că, în prezent, în DNA au rămas procurorii care cred că numai prin muncă și corectitudine pot schimba ceva în România, iar unii își dedică chiar și viața personală pentru a soluționa un număr foarte mare de dosare.

"Anul 2014 a fost unul dificil datorită faptului că presiunile pe activitatea DNA au fost extrem de mari, uneori chiar presiuni pe persoane din DNA, dar atacurile au vizat în special instituția. Cu toate acestea, procurorii și-au continuat treaba, au fost solidari, au lucrat în echipă și au crezut în niște valori extrem de importante, în lege, în corectitudine și în profesionalism", a mai spus Kovesi.

Procurorul șef al DNA a mulțumit membrilor GDS pentru susținerea constantă pe care DNA a avut-o din partea societății civile.

"Vreau să vă asigur că vom continua în același fel. Suntem imuni la atacuri, suntem imuni la tot felul de încercări de decredibilizare a activității noastre și de fapt răspunsul nostru va fi în a investiga în continuare dosare importante și a încerca să dovedim cât mai multe fapte de corupție", a subliniat Kovesi.

Etichete: DNA, dosare, Kovesi, Laura Codruţa Kovesi, policieni, premiu GDS 2014, procuror șef DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE