Kruk şi IFC cumpără credite neperformante de 600 mil. euro de la Bancpost şi alte sucursale EurobankIFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, şi KRUK, companie din Europa Centrală şi de Est specializată în recuperarea datoriilor, au convenit să achiziţioneze un portofoliu de credite neperformante de la Bancpost şi alte subsidiare ale Grupului Eurobank din România, cu un sold total restant de aproximativ 597 milioane euro.

Kruk si IFC cumpara credite neperformante de 600 mil. euro de la Bancpost si alte sucursale Eurobank (Foto capital.ro)
Kruk şi IFC cumpără credite neperformante de 600 mil. euro de la Bancpost şi alte sucursale Eurobank (Foto capital.ro)

Astfel, IFC şi KRUK s-au angajat să investească într-un portofoliu de credite neperformante negarantate acordate persoanelor fizice de către Bancpost şi de alte subsidiare ale Grupului Eurobank din România.

„Managementul activ al stocului de credite neperformante constituie prioritatea noastră strategică. În acest scop, am explorat şi ne-am implicat în câteva iniţiative de minimizare a riscurilor ce vizează o consolidare şi mai bună a bilanţului nostru consolidat, precum şi a bilanţului consolidat al băncilor noastre afiliate şi creşterea profitabilităţii lor," a declarat Stavros Ioannou, Director General Adjunct al Eurobank, conform Ziarul Financiar. 

Tranzacţia face parte din Programul IFC privitor la Recuperarea Datoriilor şi Activelor (PRDA), care constituie o reacţie strategică în faţa numărului tot mai mare de credite neperformante. La nivel global, PRDA se axează pe achiziţia şi rezolvarea CNP-urilor şi pe restructurarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Până în prezent, IFC a investit 1,4 miliarde USD la nivel global pe cont propriu şi a mobilizat încă 3,5 miliarde USD de la alţi investitori, ceea ce a permis instituţiilor financiare să se debaraseze de credite neperformante în valoare de 30 miliarde USD.

Etichete: bancpost, credite neperformante, cumparare, eurobank, IFC, kruck

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h