La Parlament va fi montată o copertină de protecție contra pietrelor căzute din fațadăCad "pietre" de pe faţada Palatului Parlamentului. Ca măsură de protecție, una dintre intrări, folosită atât de către demnitari și funcționari, cât și de turiști, va fi protejată cu o copertină. Simultan, va fi pus în funcțiune un lift cu ajutorul căruia membrii CSAT aflați în clădire să fie duși rapid la adăpost în caz de pericol.

La Parlament va fi montata o copertina de protectie contra pietrelor cazute din fatada
La Parlament va fi montată o copertină de protecție contra pietrelor căzute din fațadă

Pentru realizarea copertinei vor fi cheltuite 460.000 lei, iar pentru funcționarea liftului special vor fi scoase din vistieria Senatului 666.000 lei. Suma totală include costurile de expertiză tehnică, avizare, proiectare și execuție.

"Scopul realizării acestei copertine este de a asigura protecția și siguranța accesului în instituție prin intrarea B3, având în vedere faptul că a fost semnalată desprinderea unor fragmente ale unor elemente de fațadă. Copertina de protecție va avea caracteristici estetico-funcționale în concordanță cu standardele proprii Palatului Parlamentului", se arată într-un document oficial, citat de profit.ro. 

Intrarea cu probleme, dinspre Strada 13 Septembrie, este folosită atât de către demnitari și funcționarii Parlamentului, cât și de turiștii care vin să viziteze clădirea.

Documentul citat relevă că, la sfârșitul anului trecut, Senatul a angajat o firmă de alpinism utilitar pentru identificarea și îndepărtarea controlată a fragmentelor de elemente de fațadă "cu tendință iminentă de desprindere".

Lucrarea a fost efectuată, dar garanția de siguranță, prin care pot fi prezentate asigurări că nu mai există pericolul potențial al unor desprinderide fragmente din fațadă, este valabilă doar un an, până în luna decembrie.

Din acest motiv, recomandarea firmei a fost reabilitarea fațadei și montarea unei copertine sau a unei plase de protecție.

 

Etichete: CSAT, lift, Palatul Parlamentului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE