La Plăcinte a fost închis de ANAF. La ce localuri din București a pus antifrauda lacătul pe ușăUltima victimă celebră a campaniei anti-fraudă desfășurată de ANAF este localul La Plăcinte de pe Bulevardul Dacia. 

Localul La Plăcinte de pe Bulevardul Dacia a fost închis la data de 22 martie, duminică. 

177 de magazine și localuri au fost închise în întreaga țară de către agenții Antifraudă, după ce a intrat în vigoare, de la 1 martie, noua Ordonanță de Urgență ce permite sigilarea acestora pentru sume nejustificate găsite în casa de marcat.

Patronii se plâng că localurile sunt închise chiar dacă abaterea financiară constatată este de doar 3 lei, spre exemplu, așa cum s-a întâmplat în cazul localului Pub 18. 

Victor Ponta a răspuns luni unei întrebări referitoar la presupusele abuzuri ale ANAF, în astfel de cazuri: "Dacă există abuzuri ale ANAF, cu siguranță vor fi sancționate, dar văd că există o frăție a evazioniștilor fiscali. Există companii și în media care datorează 100 de milioane de lei și care critică. Evident că ei se luptă cu ANAF-ul, ca să nu plătească taxe și impozite. Cei care critică ar trebui să plătească ei înșiși"  -a declarat Victor Ponta, într-o conferință de presă. 

UPDATE. 

Deși proprietarii Pub 18 au pus un afiș pe poartă, devenit viral pe internet, în care scriu că ANAF a închis pub-ul pentru că au găsit suma nedeclarată de 3,28 lei, inspectorii ANAF au cu totul o altă poziție. Nu pentru 3,28 lei, ci pentru 1596,72 lei a fost închisă terasa PUB 18 din Regie, spun oficialii instituției. Detalii, AICI

Pe poarta PUB 18 a fost postat următorul afiș, a cărui fotografie a devenit virală pe internet: 

În weekendul trecut, ANAF  a închis mai multe localuri din Regie, între care Pub 18, Roxy Pub și mai multe șaormerii. 

Citește și Urzicile de 5 lei ale unei bătrâne, confiscate de ANAF

Patronii de pe litoral ameninţă că nu vor deschide terasele de 1 Mai, din cauza Fiscului

În urmă cu două săptămâni, au fost închise mai multe localuri din nordul Capitalei: 

Localurile a căror activitate a fost suspendată de ANAF sunt: La Belle Epoque, White Horse - Dorobanți, Fattoria - Herăstrău, Harem, PHII 16 Lounge, La Farine, Restaurant Complex Herăstrău, Restaurant Argentine, Mossano Caffe, Pepper Lounge Cafe, Gatto Lounge, Ruby Tuesday (Mall Vitan), Restaurant Casa Dragonului şi Dristor Kebap Mall Vitan. A fost suspendată, de asemenea, activitatea casei de schimb Dristor Exchange din Mall Vitan. -

Conform comunicatului remis redacției B365.ro de ANAF, "Inspectorii ANAF au dispus suspendarea activității a 24 puncte de lucru pentru perioade cuprinse între o lună şi trei luni, amenzi în valoare totală de 899.500 lei şi confiscări de numerar în cuantum total de 95.901 lei, 27.000 euro şi 3.200 dolari SUA."

Inspectorii nu pot ignora infracțiunile economice minore pentru că, adunate, toate aceste cazuri "mici" înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat, a spus șeful ANAF, Gelu Diaconu, după criticile aduse Fiscului pentru că un magazine din Suceava a fost închis pentru o lipsă în gestiune de 50 de lei.

„Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comercianții mici și îi sufocă cu amenzi pentru câteva sute de lei încasate fără emiterea unui bon fiscal, în loc să se ducă în controale la marii evazioniști. E greu de înțeles de ce se perpetuează cu asiduitate această idee, în condițiile în care ANAF a informat, nu o dată, presa și opinia publică că, în 2014, în primul an de activitate, Direcția Antifraudă a înaintat organelor de anchetă peste 700 de sesizari penale cu o valoare a prejudiciilor de circa 780 milioane de euro. Și că valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro a reprezentat 90% din totalul prejudiciilor", a declarat Gelu Ștefan Diaconu, citat de Hotnews.

„Nu putem neglija mica evaziune. Pentru că, adunate, toate aceste cazuri mici înseamnă sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Și, apoi ne plângem că nu sunt bani pentru școli și spitale", a adăugat Diaconu.

Iată ce scriu reprezentanții restaurantului La Farine, despre închiderea localului: "În urma unui control ANAF format dintr-o echipa tanara de domnisoare foarte aranjate si un domn careia ii pasa doar sa isi indeplineasca planul de amenzi, bistro-ul La Farine a fost declarat suspendat si incadrat abuziv la neemitere de bonuri fiscale desi pentru suma de 470 lei gasita in plus in casa exista acte doveditoare ca au fost inregistrati pe casa de marcat in ziua precedenta. Pentru neinregistrearea lor ca fiind folositi cu titlu de bani mici pentru rest in ziua de 15 martie incadrarea era diferita, si nu se aplicau amenzile maxime si suspendarea activitatii pentru 30 de zile. Am depus contestatie care cu siguranta ne va solutiona favorabil acest exces de zel al autoritatilor fata de agentii comerciali care chiar nu fac frauda. Am fost pusi sa dam gauri in usa ca sa isi instaleze sigiliul ceea ce am refuzat.
Asa se fac lucrurile in Romania, noi care aducem bani la buget si cream locuri de munca nu putem primi nici un fel de intelegere.
Va asteptam cat de curand sa ne simtim la fel de bine!"

Conform reprezentanților Pub-ului White Horse, măsura este eronată, deoarece banii găsiți în casă ce nu își aveau justificare în bon fiscal reprezentau, de fapt, bacșișurile chelnerilor și ai barmanilor, nu bani încasați: "Dragi clienti,
In urma unui control ANAF, desfasurat in seara de sambata, 14 martie, orele 23.00, restaurantul White Horse a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu suma de 10.000 lei din urmatoarele considerente:
- la numararea banilor, de catre inspectorii ANAF, s-a gasit o diferenta numerar, in plus de 185 lei in comparatie cu Raportul X Fiscal de Incasari. Aceasta diferenta reprezinta tipsul celor 4 ospatari si un barman din ziua respectiva.
Avand in vedere acestea, consideram ca inchiderea locatiei pentru 30 de zile, pe motiv de frauda fiscala si ne-emitere de bonuri fiscale este complet eronata si exagerata.
Ne cerem scuze clientilor, furnizorilor si tututor colaboratorilor pentru disconfortul creat si speram sa depasim aceasta situatie neplacuta cat mai curand.
Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu acelasi drag incepand cu 16 aprilie!"

Reprezentanții ANAF au declarat că bacșișul nu este inclus drept o categorie de încasare, așa încât pentru orice ban din casă trebuia să existe un bon fiscal emis. 

Un mesaj asemănător eswte transmis și pe pagina de Facebook a localului La Belle Epoque, cu patronat comun cu White Horse: "In urma unui control ANAF, desfasurat in seara de sambata, 14 martie, orele 23.00, restaurantul La Belle Epoque a fost inchis pentru 30 de zile si amendat cu suma de 10.000 lei din urmatoarele considerente:
- nerespectarea unei proceduri administrativ-contabile (completare dispozitie de plata predare monetar) prin care se certifica faptul ca, la sfarsitul programului s-au predat banii incasati, de catre ospatari caseriei centrale.
Avand in vedere acestea, consideram ca inchiderea locatiei pentru 30 de zile, pe motiv de frauda fiscala si ne-emitere de bonuri fiscale este complet eronata si exagerata.
Ne cerem scuze clientilor, furnizorilor si tututor colaboratorilor pentru disconfortul creat si speram sa depasim aceasta situatie neplacuta cat mai curand.
Va multumim pentru intelegere si va asteptam cu acelasi drag incepand cu 16 aprilie!"

După un control de şase ore, un restaurant de lângă lacul Herăstrău a fost închis pentru că lipseau 200 de lei din fondul de rulment, iar amenda a fost de 15.000 de lei. Un alt restaurant a fost amendat cu 10.000 de lei pentru o sticlă de palincă neînregistrată, găsită în bucătărie. ''Ni s-a dat şi o suspendare de trei luni pe băuturi spirtoase. Ni s-a părut un pic greşit. Pentru o singură sticlă...'', explică şeful de sală al respectivului local. În total, în urma celor 177 de localuri, inspectorii ANAF au aplicat amenzi de aproape 4 milioane de lei.

Etichete: ANAF, antifrauda, bon fiscal, închis, la plăcinte, local, realitatea

0/12 COMENTARII
taran
30 Mar 22:42
+0
VOTURI
-0
Cum sa nu inchida shaormerii, gogoserii,mici magazine alimentare sau restaurante?
Ei stiu foarte bine ca acolo se face( se facea) evaziune... Caci acolo mancau, acolo beau o cafea gratis de acolo isi aprovizionau frigiderele, acolo faceau chefurile si cumetriile gratis. Si, pentrua avea banii pentru asta nenorocitii aia vindeau farabon fiscal.
Ei stiu asta...
Ca nu au curaj sa faca si altceva....asta-i alta poveste.
victor viorel
30 Mar 21:51
+0
VOTURI
-0
Domnule Ponta cu controalele de la lukoil si taxele neplatite de ce nu i-ai inchis? I-ti tremurau chilotii ca te da KGB-ul pe faras afara ca pe un gunoi ce esti. Ai nevoie de bani in campaniile electorale de anul viitor pe spinarea prostimii? Pune mana frate si demonstreaza ca esti capabil sa conduci, ricica tara asta din rahatul in care au bagat-o PSD-istii si vei ramane in continuare. Insa in prostia in care perpetuezi DUMNEZEU SA TE IERTE, si dute frate in desertul Sahara si mai mediteaza
ATP
30 Mar 19:42
+0
VOTURI
-0
https://static.anaf.ro/static/3/Anaf/COMUNICAT%201.pdf
hahahahaha
30 Mar 19:08
+0
VOTURI
-0
ca mereu prostii de romanasi sant dusi cu presu de hotii de romanasi...ar fi normal daca i-ar frige pe evazionisti --care kiar nu plateau macar 60% din taxe ! dar ei se duc tot la fraierii care plateau in loc sa-i ia pe cei care doar le plateau spaga lunara si care merg pe pierderi la greu ca sa nu dea nici tva !!!asa au facut cu vamesii apoi cu controlorii cfr etc . intr-o tara de hoti nimic nu este normal ci totul doar demonstrativ de fatada , ca sa ne sature sa mai vrem corectitudine.. vreti corectitudine apai bai baieti ia sa platiti voi banutu aici ca tot e criza si ne trebe malai pt comisioane !!! ha,ha
Matei
30 Mar 18:26
+0
VOTURI
-0
Subscriu la ceea ce a spus Victor . dupa 25 de ani in care s-a furat la greu , acum facem pe victimele . Sunt peste 600.000 de societati active in Romania , daca fiecare societate nu ar declara 1 leu in fiecare zi , faceti voi calculul intr-un an cati bani ar lipsi de la buget . Incercati sa ganditi MACRO !!!
artiom
30 Mar 16:13
+0
VOTURI
-0
Ok 3 lei sau 100000 de lei, tot neregula este. Legea se aplica oricum.
Vai ce sa-ti spun nu deschid localurile de pe litoral de 1 mai. Nu vor avea manelistii si cocalarii unde sa manance. Mare pierdere. Tot comentam ca nu se aplica legea. Acum ca se aplica facem pagini pe facebook si proteste ca suntem obligati sa aplicam si respectam legea.
Zburlici Romanul
30 Mar 15:50
+0
VOTURI
-0
Am creat o pagina de faebook speciala, subiectului, poate reusim sa ne unim cumva impotriva celor intamplate
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009429187383

Toata lumea are drep la post, dar va rog nu faceti spam, haideti sa adunam cat mai multa informatie la un loc.
Kim
30 Mar 15:31
+0
VOTURI
-0
O stiu si ei (patronii), o stiu si inspectorii, o stim si noi cu totii... S-a facut evaziune la greu la toti astia prinsi acum cu 30 de lei in plus sau in minus.
pixar
30 Mar 15:13
+0
VOTURI
-0
Ati inteles sau nu din ce cauza au fost inchise multe magazine? La un rulaj de sute de mii de lei pe zi e posibil oricand sa gresesti. Dupa cum vorbiti, pareti un proletar cu ochelari de cal.
Cris
30 Mar 12:50
+0
VOTURI
-0
Iobagii vor fi biciuiti si umiliti in piata publica pentru evaziune fiscala de 3,28888 lei. Asa le trebuie daca umbla cu gogoasa vopsita, nebatuta pe casa de marcat.
Victor
30 Mar 10:55
+0
VOTURI
-0
foarte bine...poate asa invatam sa fim mai corecti si sa mai lasam smecheria

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE