Lady Gaga dublează profiturile barurilor din Centrul VechiManagerii barurilor din zona Centrului Vechi se aşteaptă să-şi majoreze încasările cu peste 50% în noaptea concertului Lady Gaga. Concertul artistei americane va începe la ora 21.00 în Piaţa Constituţiei, iar patronii barurilor se aşteaptă ca petrecerea să continue în şi terasele din zona Lipscani.

Lady Gaga stimuleaza vanzarile in Centrul Vechi
Lady Gaga stimulează vânzările în Centrul Vechi

Circa 25.000 de persoane şi-au cumpărat bilet la concertul Lady Gaga ce va avea loc joi, 16 august, în Piaţa Constituţiei.

Potrivit unor declaraţii ale patronilor de localuri din Centrul Istoric, citate de Adevarul, într-o zi de weekend 20.000 de clienţi vin să se destindă în acest loc, cifră similară cu numărul de plătitori de bilete la concert. Presupunând că fiecare dintre aceştia va cheltui în ziua spectacolului susţinut de artista americană Lady Gaga 20 de lei la localurile din zonă, rezultă că profitul estimativ s-ar putea ridica la 400.000 de lei (aproape 100.000 de euro) într-o singură zi.

“Evenimentul din Piaţa Constituţiei ne bucură pentru că ne va aduce mai mulţi clienţi. Mulţi bucureşteni au fugit de caniculă la malul mării şi asta se simte în veniturile noastre”, a precizat Senoc Yzmaz, patronul turc al unei şaormerii din Centrul Istoric, zonă aflată în proximitatea locului în care va avea loc spectacolul.

Aceeaşi bucurie o trăiesc şi administratorii unui restaurant de vizavi, cu specific italienesc, obişnuiţi cu altfel de musafiri care le urcă profiturile cu cel puţin 50%. “Ne aşteptăm să se dubleze profitul în ziua concertului, întrucât anticipăm un vad mare de oameni, în special străini, care se vor răcori înainte şi după concert la terase. Din experinţă, ne-am dori ca printre ei să fie mulţi englezi. Sunt cei mai petrecăreţi. Chiar dacă sunt gălăgioşi, sunt civilizaţi. Spaniolii sunt zgârciţi, însă olandezii sunt cei mai răi. Sparg tot ce găsesc şi chiar am avut cazuri când s-au drogat la mese, de faţă cu toată lumea”, a explicat Raluca Grigore, asistent manager al unui local din Centrul Istoric.

În mod surprinzător sunt însă şi patroni de localuri selecte care sunt „speriaţi” de prezenţa fanilor gălăgioşi ai lui Lady Gaga. „Nu aşteptăm niciun fan al divei pop, aceştia nu fac parte din targetul nostru de clienţi”, a mărturisit unul dintre barmanii de la berăria Oktoberfest din Centrul Vechi. 

Situaţia nu este cu mult mai diferită la Hanul Manuc, un local recunoscut ca fiind printre cele mai prestigioase din Capitală. Administratorii de aici preferă grupurile organizate care rezervă din timp mesele de la terasă, în defavoarea celor care vin direct la porţile hanului. „Nu ne ajunge spaţiul pentru oaspeţi nepoftiţi. Nici de gălăgie nu avem nevoie. La fiecare concert din Centru tremură vitraliile vechi de peste 100 de ani. Plus de asta, cei care vin neanunţaţi nu prea consumă mare lucru”, a explicat managerul Hanului Manuc, Dana Schitelea.   

Etichete: baruri, Centrul vechi, profit, terase

0/1 COMENTARII
tyuy
15 aug 22:32
+0
VOTURI
-0
Ziaristi de KK, cifra de afaceri (vanzari) nu inseamna profit :(

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE