Laura Chiriac nu renunţă la mandatul de consilier local. ALDE: Îi va fi retras sprijinul politicLaura Chiriac, candidatul ALDE la Primăria Sectorului 1, care în urmă cu o săptămână semnase, la solicitarea partidului, documentele pentru renunţarea la mandatul de consilier local, anunţă că a fost chemată la Biroul electoral al Sectorului 1, unde i-a fost înmânat mandatul de consilier, ea susţinând că este "responsabilitatea sa legitimă" să îşi exercite atribuţiile. Preşedintele ALDE Bucureşti, Daniel Barbu, precizează însă că-i va fi retras sprijinul politic şi va rămâne fără mandat.

Laura Chiriac
Laura Chiriac

Laura Chiriac a scris pe Facebook că luni a fost chemată la Biroul electoral al Sectorului 1, unde i-a fost înmânat mandatul de consilier local în Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1.

Ea spune că semnase renunţarea la mandatul de consilier "la solicitarea expresă" a structurilor de conducere ale ALDE, care, "probabil în grabă pentru rezolvarea" cazului său, a omis să respecte procedura legală.

Laura Chiriac mai susţine că este responsabilitatea sa legitimă să îşi exercite atribuţiile de consilier local.

"Domnul preşedinte al biroului electoral de circumscripţie mi-a adus la cunoştinţă faptul că a respins cererea semnată de mine, prin care am renunţat la mandatul obţinut in urma alegerilor locale din 5 iunie. După cum am anunţat public, am precizat şi în faţa reprezentanţilor biroului electoral că renunţarea la mandat a fost semnată la solicitarea expresă a structurilor de conducere ale Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Sector 1, partidul sub culorile căruia am candidat! Probabil că în grabă pentru rezolvarea cazului meu, partidul a omis să respecte procedura legală. Consider că este responsabilitatea mea legitimă să-mi exercit atribuţiile în calitate de consilier local. Şi vă asigur că eliminarea mea din acest consiliu va fi doar rodul unei noi strategii de partid! Datorez aceste precizări celor peste 5.500 de locuitori ai Sectorului 1 care mi-au făcut onoarea de a-mi acorda votul lor la alegerile locale din 5 iunie", scrie Laura Chiriac pe Facebook.

Preşedintele ALDE Bucureşti, senatorul Daniel Barbu a precizat, pentru News.ro, că Laura Chiriac încă nu a devenit consilier local. "Doamna Chiriac şi-a preluat doar certificatul mandatului de consilier, dar mandatul nu a fost încă validat. Validarea se face în prima şedinţă a Consiliului Local al Sectorului 1", a declarat Barbu.

El a adăugat că ALDE va trimite scrisoarea prin care informează că Laurei Chiriac i-a fost retras sprijinul politic astfel că aceasta îşi va pierde mandatul în favoarea altui candidat de pe lista ALDE.

Laura Chiriac, candidatul ALDE la Primăria Sectorului 1, anunţa, în 7 iunie, că a doua zi după alegerile locale a fost chemată la partid şi i-au fost puse în faţă documentele pentru renunţarea la mandatul de consilier local pe care l-ar fi obţinut. Ea anunţa că se retrage din funcţiile deţinute în ALDE, spunând că le urează succes colegilor săi de la Sectorul 1.

"Cu o promptitudine demnă de un aparat politic bine uns, partidul m-a chemat ieri de acasă şi mi-a pus în faţă documentele pentru renunţarea la mandatul de consilier local, obţinut în urma acestor alegeri! Îi mulţumesc şi persoanei care a făcut efortul de a le redacta! Erau cinci!", spunea Chiriac.

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spunea că decizia Laurei Chiriac de a demisiona din partid este firească în condiţiile în care aceasta ar fi avut "un comportament lipsit de decenţă" în campania electorală. Tăriceanu susţinea că, în lipsa acestei demisii, Laurei Chiriac i s-ar fi retras sprijinul politic.

Etichete: Laura Chiriac, Laura Chiriac consilier, laura Chiriac excludere

0/3 COMENTARII
Crisa
15 Jun 08:18
+0
VOTURI
-0
Vorbeste de decenta omul cu 5 neveste? Imi vine sa rid!
Cris
14 Jun 15:20
+0
VOTURI
-0
Retragerea sprijinului politic Laurei Chiriac, nu numai ca e o prostie a ineptului de Tariceanu (personaj abject) dar este ilegala si abuziva. Aceasta duduie a fost votata de popor. Nici nu se poate pune problema sa o valideze un consiliul local de sector - ca nu e de competenta lor. Chiar daca ar vota, ALDE are putine voturi in consiliu, Laura Chiriac ar putea beneficia de sustinerea comuna a PSD si PNL care fac majoritatea in consiliu. Niciun consilier sanatos la cap nu va vota impotriva Laurei Chiriac, pentru ca nu exista motiv - femeia asta a fost validata de alegatori, pe lista de consilieri, nu de shobolanul de Tariceanu.
Aldehehe
14 Jun 13:36
+0
VOTURI
-0
Deci... v-a bagat in Primarie, pe locuri de consilieri, iar acum voi va ganditi s-o dati la o parte ca, deh, va ocupa scaunul?
Pai ea a fost votata, nu nu-stiu-ce poolitician ALDE. Cat de morala e schimbarea asta?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE