Laura Codruţa Kovesi: Au fost date telefoane către membrii familiei mele timp de o zi şi jumătateLaura Codruţa Kovesi face primele declaraţii despre cazul de spionaj instrumentat de DIICOT, în care doi israelieni au fost arestaţi pentru fraude informatice într-o presupusă tentativă de intimidare a şefei DNA.

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruţa Kovesi

Procurorii DIICOT au anunţat miercuri că doi cetăţeni israelieni - Weiner Ron şi Geclowicz David - au fost arestaţi pentru transfer neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice într-o presupusă tentativă de intimidare a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Au fost date telefoane, insistent, catre membrii familiei mele si catre prieteni apropiati, timp de o zi si jumatate. Cei care au sunat au incercat sa afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail", a declarat Laura Codruta Kovesi, in emisiunea "Dupa 20 de ani", care va fi difuzata duminica, la PRO TV.

Procurorul sef al DNA a mai spus ca nu este prima data cand se fac presiuni asupra procurorilor anticoruptie de oamenii deranjati de anchetele DNA.

"Nu stiu ce au gasit. Nici nu ma intereseaza ce au gasit. Probabil ca sunt persoane deranjate de anchetele noastre, deranjate ca DNA isi face treaba. Nu pot sa comentez despre cine a incercat sa ma intimideze.", a precizat Kovesi.

Întrebată dacă a fost atacat şi contul său de mail, Kovesi a spus că nu s-a întâmplat acest lucru.

Unul dintre cei doi israelieni arestati ar fi recunoscut in fata anchetorilor acuzatiile care i-au fost aduse, si anume ca a spart casutele de e-mail ale unor rude ale procurorului sef al DNA. Cei doi au fost prinsi la un hotel din Capitala, la scurt timp dupa ce familia lui Kovesi a reclamat ca este hartuita de persoane necunoscute. Ron Weiner si David Geclowitz ar fi fost angajati de putin timp la firma Black Cube.


Etichete: Laura Codruţa Kovesi, Laura Codruta Kovesi spionata

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE