Laura Codruța Kovesi, desemnată "Europeanul Anului" 2016, de către Reader's DigestProcurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost desemnată câștigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de Reader's Digest, distincție care recunoaște "lupta curajoasă și susținută împotriva corupției la nivel înalt".

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruța Kovesi

"Distincția recunoaște lupta curajoasă și susținută a Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA din România, împotriva corupției la nivel înalt. În calitate de șefă a agenției în fruntea căreia a fost numită în mai 2013, a trimis în judecată un fost prim-ministru și a pus sub acuzație zeci de parlamentari, judecători și magnați ai afacerilor. (...) Este a doua oară când un român câștigă acest premiu; în anul 2010, l-a primit Iana Matei, președintele fundației Reaching Out Romania, pentru ajutorul acordat victimelor traficului de persoane. Laura Codruța Kovesi reprezintă un alt exemplu remarcabil al valorilor pe care Reader's Digest le promovează", precizează comunicatul transmis de Tarsago România, scrie Agerpres,

Sursa citată precizează că, în fiecare an, editorii Reader's Digest din Europa nominalizează mai mulți europeni care au avut o influență majoră asupra unei probleme contemporane presante și care au făcut, prin rezultatele lor, ca lumea să fie un loc mai bun pentru semenii lor.

Sursa: realitatea.net. 

 

Etichete: corupţie, Laura Codruţa Kovesi, Reader's Digest

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE