Laura Codruța Kovesi: În fiecare an, aproximativ o mie de persoane au fost condamnate în dosare DNAProcurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, susține că instituția pe care o conduce nu face niciodată "jocuri politice" și respectă întotdeauna legea.

Laura Codruta Kovesi
Laura Codruţa Kovesi
Foto: aktual24

"Nu facem niciodată jocuri politice, facem dosare, obținem condamnări, întotdeauna respectăm legea în activitatea noastră și cred că anchetele profesioniste și obiective pe care le-am făcut în ultimii ani au fost confirmate prin numărul mare de hotărâri judecătorești pe care le-am obținut. În fiecare an, aproximativ o mie de persoane au fost condamnate în dosarele DNA, în condițiile în care au fost trimise în judecată 1.100 sau 1.200 de persoane în fiecare an", a declarat Kovesi, în cadrul unui interviu acordat Agerpres.

În privința atacurilor la adresa DNA, Kovesi afirmă că acestea vin, de cele mai multe ori, din partea persoanelor care sunt cercetate sau a susținătorilor acestora.

"Pot doar să vă spun că procurorii din DNA au suficientă maturitate profesională ca să treacă peste aceste atacuri și peste aceste încercări de intimidare. Atunci când ele depășesc o anumită limită, întotdeauna am sesizat CSM și voi continua să fac același lucru", a subliniat procurorul-șef al DNA.

Kovesi a afirmat că procurorii sunt motivați în activitatea lor atunci când sunt susținuți în lupta anticorupție de către societatea civilă sau ambasade.

"De foarte multe ori, atât cetățenii, prin pozițiile pe care le au, societatea civilă, ambasadele, atunci când au fost încercări de a limita competențele investigative ale DNA și au avut poziții, sigur că au fost de foarte mare ajutor. Au fost și foarte încurajatoare pentru procurori, pentru că nu s-au simțit singuri în această luptă", a arătat șefa DNA.

Despre situația în care Parlamentul respinge cereri de ridicare a imunității, Kovesi consideră că este o problemă pe care a semnalat-o.

"Activitatea procurorilor este supusă controlului instanțelor de judecată. Nu ar trebui ca o altă autoritate a statului, o altă putere a statului sau, mai ales, oameni politici să se pronunțe pe astfel de cereri, dar deocamdată este prevăzut în Constituție. Noi respectăm legea, însă, după cum vedeți, în anumite situații primim aviz, în anumite situații nu primim aviz", a adăugat procurorul-șef al DNA.

Laura Codruța Kovesi a subliniat că procurorii DNA sunt motivați să își continue activitatea.

"Toți suntem motivați să continuăm ceea ce am început și să ajungem să trăim într-o Românie fără corupție", a punctat șefa DNA.

Etichete: DNA, Laura Codruţa Kovesi, laura codruta kovesi dna

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE