Laura Codruţa Kovesi: Teza mea de doctorat e corectăProcurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine că teza ei de doctorat nu este plagiată şi prima probă în acest sens este certificatul de căsătorie care dovedeşte că numele ei înainte de căsătorie era Lascu, în textul tezei fiind citate mai multe articole scrise de ea, dar semnate cu numele de Lascu.

"Eu am fost verificată în 2012 de Comisia Naţională de Etică. Am fost audiată. M-am prezentat la audieri, am prezentat probele şi am primit un verdict. Eu am venit pregătită cu probele pe care le-am dus şi în 2012 la acea comisie. (...) Prima probă a fost certificatul de căsătorie. Teza mea e corectă. Am muncit şapte ani la ea", a spus Kovesi, la Europa FM.

Procurorul şef al DNA a precizat că cei care vor face o sesizare la CNATCDU privind teza sa de doctorat trebuie să aducă şi probe. Întrebată dacă are de gând să facă ea o sesizare pentru a încheia acest subiect, Kovesi a răspuns negativ.

"Cine are îndoieli n-are decât să facă sesizare", a spus ea.

Referitor la o posiblă relaţie de prietenie cu Sebastian Ghiţă, deputatul care a făcut denunţul privind un posibil plagiat al tezei de doctorat a şefei DNA, Kovesi a răspuns negativ. Deputatul Sebastian Ghiţă a depus, marţi, la Parchetul General, un autodenunţ şi a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport care să arate că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat.

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul a mai susţinut că actualul procuror şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual, în cazul autodenunţului lui Sebastian Ghiţă privind teza de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi,au declarat joi, pentru News.ro, surse judiciare.

Etichete: Laura Codruţa Kovesi, laura codruta kovesi dna, teza doctorat, teza doctorat laura codruta kovesi

0/2 COMENTARII
Geo
03 Oct 14:20
+0
VOTURI
-0
Esti un prost. Consumi oxigen degeaba.
abcdef
30 Sep 19:46
+0
VOTURI
-0
Am plagiat picut, dar eu nu sunt pontuca, eu sunt o curvuca antiromanca, deci toata lumea ia muie(re).

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE