Lecţie de educaţie civică la metrou, marţi, în staţia Piaţa Unirii 1Marţi, în staţia Piaţa Unirii 1, a fost organizată cea de-a treia editie a proiectului de educatie civica „Stationati pe dreapta".

Lectie de educatie civica la metrou
Lecție de educație civică la metrou
Foto: iqads.ro

Mai mulţi elevi de liceu din Bucureşti au participat, marţi, la cea de-a treia ediţie a proiectului „Stationati pe dreapta", proiect ce se derulează in parteneriat cu ONG-ul „Interact Bucuresti". Mai bine de o oră, elevii i-au îndemnat pe bucureştenii care circulă cu metroul să staţioneze pe partea dreaptă a scărilor rulante, pentru a le permite călătorilor grăbiţi să circule pe partea stângă.

Cea de-a treia editie a proiectului „Stationati pe dreapta" a demarat marţi, 28 octombrie 2014, de la ora 14:30, in statia de metrou Piata Unirii 1, în preajma celei de-a 35-a aniversari a metroului bucurestean.

Potrivit elevilor participanţi la proiect, tinerii au fost mult mai receptivi la mesajele pe care le-au transmis, în timp ce adulţii au fost mai greu de convins să staţioneze pe partea dreaptă a scărilor rulante, însă, de cele mai multe ori, mesajul lor a fost recepţionat de călători, fluidizându-se astfel traficul in spatiile publice ale metroului bucurestean.

Reprezentanţii Metrorex au precizat că în următoarea perioadă publicul călător va putea asista la mai multe evenimente culturale organizate pe peroanele staţiilor de metrou, organizate cu ocazia celei de-a 35-a aniversari a metroului bucurestean.

”Cele doua campanii anterioare au adus in atentia calatorilor cu metroul esenta si scopul mesajului si anume acela de a incuraja calatorii sa stationeze pe partea dreapta a scarilor rulante pentru a permite circulatia celor grabiti pe partea stanga. De remarcat impactul pozitiv al celor doua evenimente derulate in spatiul metroului asupra publicului numeros prezent, precum si o buna reflectare in media.

Elevii de liceu din „Interact Bucuresti" au oferit in cadrul acestui eveniment o lectie de educatie civica.

"Promovand permanent acest tip de programe educationale, invitam atat publicul calator, cat si mass-media, sa ne fie partener in generarea unei noi atitudini de pastrare a unui bun atat de necesar si util cum este metroul”, au precizat reprezentanţii Metrorex.

Etichete: Metrorex, metrou bucuresti, Piaţa Unirii, staţii metrou Piața Unirii 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE