Legătura dintre A3 (autostrada București-Ploiești) și București, construită de EuroconstructConstruirea ultimilor trei kilometri din autostrada București-Ploiești a fost atribuită de CNADNR unei asocieri formate din companiile Aktor și Euroconstruct Trading 98. 

Lasata fara finantare, Autostrada A3 dinspre Ploiesti nu va fi legata de Bucuresti nici anul acesta (Foto cars321.ro)
Lăsată fără finanţare, Autostrada A3 dinspre Ploieşti nu va fi legată de Bucureşti nici anul acesta (Foto cars321.ro)

Cei trei kilometri ce ar urma să lege autostrada A3 București - Ploiești de Capitală vor fi construiți de o asociere formată din Aktor și Euroconstruct, informează Digi 24, citând surse din Ministerul Transporturilor. Acești kilometri de autostradă vor avea trei benzi pe sens și vor include și două poduri, ce vor traversa strada Copacului și calea ferată București - Constanța.

Contractul a fost atribuit de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România pentru suma de 129 de milioane lei, respectiv 75% din suma estimată inițial, la lansarea licitației. Totuși, oferta făcută de asocierea Aktor (Grecia)-Euroconstruct nu a fost cea mai ieftină din cele cinci depuse: compania Serenisima venise cu o ofertă de 90 de milioane de lei.

Construcția celor trei kilometri de autostradă ar urma să dureze 18 luni de la semnarea contractului. Dacă vor exista contestații la rezultatul licitației, contractul nu se va putea semna, însă, mai devreme de anul viitor, ceea ce înseamnă că vom putea intra direct pe autostrada A3 de-abia la mijlocul lui 2017.

Euroconstruct, în asociere cu încă alte două firme, a construit și segmentul din A3 cuprins între Moara Vlăsiei și Centura Ploieștiului.   

Compania "EURO CONSTRUCT TRADING'98 SRL" a fost infiintata in anul 1998. Dan Beșciu, acționar Euroconstruct, dar și la Golden Blitz, era cunoscut pentru legăturile sale cu Traian Băsescu și este cercetat de DIICOT, pentru evaziune, spălare de bani şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 34 de milioane de lei.. 

Etichete: A3, autostradă, Euroconstruct

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE