Legea accesului la informaţiile de interes public va fi MODIFICATĂMinistrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, a declarat marţi că va propune în prima şedinţă de Guvern un proiect de hotărâre pentru modificarea normelor de aplicare a legii accesului la informaţiile de interes public, prin care se modernizează comunicarea dintre cetăţeni şi administraţie.

Legea accesului la informatiile de interes public va fi MODIFICATA
Legea accesului la informaţiile de interes public va fi MODIFICATĂ

"Personal, în şedinţa de Guvern de mâine (miercuri - n.r.), voi prezenta şi voi supune atenţiei colegilor mei un proiect de hotărâre de Guvern pentru aducerea la zi a anumitor prevederi care nu erau neapărat în concordanţă cu viteza aplicării legii din prezent, în relaţia dintre solicitant şi administraţie, pentru modificarea normelor de aplicare a legii accesului la informaţiile de interes public", a spus ministrul, la Forumul Administraţiei Publice organizat de Guvern la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că simte că cetăţenii, în acest moment, au o doză de încredere faţă de echipa guvernamentală, în urma comunicării directe cu aceştia.

"Mai sunt lucruri de îmbunătăţit, dar vă spun cu mâna pe suflet că această echipă guvernamentală ascultă şi răspunde fiecărui cetăţean care ne scrie, vorbesc de sute de mesaje pe zi şi mii de semnale, o comunicare zilnică, răspundem individual fiecărui mesaj pe care îl primim", a spus ministrul.

Violeta Alexandru a menţionat că, din păcate, numărul primăriilor înregistrate în sistemul ghişeul.ro, sistemul electronic oficial al statului român pentru plata taxelor şi impozitelor, e foarte mic, este de 200 de unităţi administrativ- teritoriale.

"Deja ne scriu primari. Am creat cu echipa mea un ghid practic cu sfaturi de la a la z şi cu formulare ca să le fie primarilor cât mai uşor în comunicare în procesul de iniţiere şi de aprobare a hotărârilor consiliului local, printr-o etapă de consultare publică şi de dialog cu cetăţenii. Se schimbă modul în care funcţionează administraţia publică", a arătat ea.

Etichete: acces liber la informatii, informatii de interes public, legea accesului la informatii de interes public, Violeta Alexandru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h