Legea alegerilor europerlamentare, modificată de GuvernGuvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind operaţionalizarea Registrului electoral şi modificarea Legii 33/2007 referitoare la alegerile europarlamentare, programate pentru luna mai a acestui an.


ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Lista candidaturilor admise de BEC la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: Lista candidaturilor admise de BEC la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Până la ora transmiterii acestei ştiri, Executivul nu a transmis detalii legate de conţinutul acestui document.

În luna martie a anului trecut, a fost elaborată o ordonanţă de urgenţă pentru operaţionalizarea Registrului Electoral, care stabilea, printre altele, că cetăţenii români cu drept de vot sunt aceia înscrişi în Registrul electoral de la data la care au împlinit vârsta de 18 ani şi că sunt înscrişi în Registru cu adresele de reşedinţă din România, de către primar, acei cetăţeni români cu drept de vot care depun cereri în acest sens până cel mai târziu cu 30 de zile înainte de data votării.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. "Sunt înscrişi în Registrul Electoral cu adresele din străinătate, cetăţenii români cu drept de vot şi cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care depun cereri în acest sens la misiunile diplomatice şi oficiile consulare, până cel mai târziu cu 30 de zile înainte de data votării. Înregistrarea în Registrul electoral a cetăţenilor români cu drept de vot se realizează de către Autoritatea Electorală Permanentă pe baza comunicării transmise de Ministerul Afacerilor Externe", se mai arăta în acel proiect.

ALEGERI EUROPARLAMENTARE. Ulterior, Autoritatea Electorală Permanentă a redactat un nou proiect de ordonanţă de urgenţă cu acelaşi titulu, care stabilea că radierea din Registrul electoral a unei persoane se face în caz de deces, pierdere a cetățeniei române, interzicere a exercitării drepturilor electorale sau de punere sub interdicție, iar modificările în Registrul electoral referitoare la schimbarea domiciliului, respectiv a numelui se efectuează din oficiu, potrivit actelor normative în vigoare care reglementează activitatea de evidenţă a persoanelor şi actele de stare civilă, termenul de înregistrare, respectiv de actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot înscrise în Registrul electoral fiind stabilite prin hotărâre a Guvernului.

Etichete: alegeri europarlamentare, mai 2014

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE