Legea anti-fumat, MODIFICATĂ în comisii: Fumatul ar fi din nou permis în spaţii special amenajateLegea care interzice fumatul în spaţiile închise a fost deja modificată, prin două amendamente, într-o şedinţă a comisiilor de Sănătate şi Economică. Amendamentele cu pricina le permit din nou fumătorilor să îşi aprindă ţigara în clădiri, într-un spaţiu special amenajat. Decizina finală va fi dată însă de Camera Deputaţilor, for decizional.

LEGEA ANTI-FUMAT
LEGEA ANTI-FUMAT
Foto: sanatate.bzi.ro

Senatorii din Comisia de Sănătate au decis, cu majoritate de voturi, că "Fumatul este permis în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate special pentru această destinaţie, precum şi pe terase exterioare amenajate în acest scop.", informează stiri.tvr.ro.

Şi spaţiul închis este redefinit, prin amendamentele menţionate: trebuie să fie încadrat de pereţi de jur împrejur şi nu de un acoperiş şi doi pereţi, cum scrie în legea care a intrat în vigoare la jumătatea lunii martie. Asta ar permite fumătorilor să îşi aprindă ţigara şi pe terase sau balcoane.

Senatorii au luat drept model spaţiul pentru fumat din interiorul Aeroportului Henri Coandă din Bucureşti. Pe lângă aeroporturi şi închisori, se va putea fuma şi în interiorul spitalelor de psihiatrie. Dar şi în baruri, cluburi şi cafenele dedicate exclusiv fumatorilor.

Modificările au primit avize pozitive de la toate Comiisiile.  Plenul e, însă, suveran. După Senat, legea va ajunge şi la Camera Deputaţilor, care e for decizional.

Etichete: fumat, fumat spatii inchise, lege antifumat

0/4 COMENTARII
dani
20 May 12:35
+0
VOTURI
-0
Deci, tovarasu' prohibitionist: micii si sedentarismul sunt urmatoarele care ar trebui reglementate, asa-i?
Bogdan
20 May 10:49
+0
VOTURI
-0
Am respirat aer curat in restaurante si cluburi aproape o luna jumatate... este suficient nu ? Orice minune tine 3 zile sau aproape 2 luni in cazul acesta... Era aerul prea curat si au zis ca am fost, nefumatorii, prea mult privilegiati, e timpul sa ne afume dinnou... Plaman curat, cah, tre sa promovam fumatul sedentarismul si micii !!! Multumim nespus de putin !!!
fum
20 May 09:34
+0
VOTURI
-0
Cahcahciosul de secuhrist, "de cat" sa invete limba romana, mai bine comenteaza ca surdu-n tramvai.
Rromarlanca-i ma-ta!
Securistilor
20 May 07:31
+0
VOTURI
-0
Cahcahciosii de rromarlani nu sunt in stare sa respecte nici un fel de lege. Nici macar regulile de circulatie. De cat sa le respecte, mai bine le modifica. Asa oameni, asa tara.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE