Legea anti-fumat rămâne neschimbată. Camera Deputaţilor a respins modificările propuseLEGEA ANTI-FUMAT. Comisiile reunite de sănatate, industrii şi juridică au respins, marţi, toate modificările aduse la legea anti-fumat. Votul final se va da în plenul Camerei Deputaţilor.

LEGEA ANTI-FUMAT
LEGEA ANTI-FUMAT
Foto: sanatate.bzi.ro

LEGEA ANTI-FUMAT. Comisiile de la Camera Deputatilor au votat, marti, sa pastreze in forma initiala un proiect al Guvernului prin care se transpune o directiva privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea si vanzarea produselor din tutun si a produselor conexe si sa respinga modificarile aduse acesteia. Aceste modificari s-au adoptat la Senat si prin ele se abrogau mai multe articole din Legea 349/2002 actualizata, in vigoare din primavara acestui an, prin care fumatul este interzis in spatiile inchise si se stipuleaza ca: "Fumatul este permis in spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destintie, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop", scrie hotnews.ro.

Un alt amendament care a fost respins marti, apartinand deputatului PSD Aurelia Cristea, cea care a promovat legea anti-fumat aflata in vigoare, se referea la interzicerea fumatului in masina in prezenta minorilor sau femeilor insarcinate.

LEGEA ANTI-FUMAT.  Prin directiva transpusa de Guvern se interzice comercializarea tigarilor mentolate si cu arome, la patru ani de la intrarea in vigoare a legii. In Parlament mai exista un proiect prin care se doreste relaxarea interdictiilor, astfel incat sa se poata fuma din nou in spatii special amenajate. Acesta se afla la Senat, unde asteapta votul in plen, dupa ce comisia de sanatate a decis de asemenea respingerea modificarilor.

LEGEA ANTI-FUMAT.  Proiectul a fost promovat public de deputatul PND Daniel Fenechiu si de senatoarea ALDE Cristiana Anghel, insa are sustinatori de la toate partidele. Senatul este prima camera sesizata, proiectul urmand sa intre in plen, apoi va merge la Camera Deputatilor. 

Etichete: fumat, legea anti-fumat, MODIFICARI LEGE ANTI FUMAT, MODIFICARI LEGE ANTI-FUMAT

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE