LEGEA ANTIFUMAT, amendată printr-un nou proiect. Unde ar urma să fie PERMIS fumatulAvalanşă de proiecte pentru modificarea Legii Antifumat. Un grup de parlamentari a decis să iniţieze un proiect de lege care să permită fumatul  în cazinouri, dar şi pe terase acoperite sau descoperite cu maximum trei pereți.

Terase Centrul Vechi
Terase Centrul Vechi

Proiectul a fost depus miercuri, 30 martie, la Senat şi este iniţiat de mai mulţi parlamentari ai PSD.  

În proiect se arată că se permite fumatul "în spațiile destinate teraselor unităților de alimentație publică acoperite sau descoperite, care au maximum trei pereți, precum și în spațiile destinate și autorizate pentru funcționarea cazinourilor".

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

Iniţiatorii proiectului explică, în expunerea de motive, de ce vor să schimbe legea antifumat.

"Prin această propunere legislativă dorim să venim în sprijinul patronilor unităților de alimentație publică, mai ales al celor care nu au posibilitatea să modifice spațiile existente, astfel încât în spațiile teraselor acoperite sau descoperite, care au maximum trei pereți, să fie permis fumatul, în cazinouri unde sunt săli de joc în care consumul de băuturi alcoolice este permis, iar majoritatea consumatorilor doresc să fumeze.

Înaintăm această propunere legislativă și la solicitarea mediului de afaceri, deoarece, după adoptarea legii antifumat, s-au resimțit modificări semnificative ale câștigurilor lunare ale acestora'', se arată în expunerea de motive a propunerii legislative depuse la Senat.

VEZI AICI EXPUNEREA DE MOTIVE

Iniţiativa urmează să intre în dezbaterea Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.

CITEŞTE ŞI Legea antifumat, modificată: Fumatul va fi posibil la terase şi în camere special amenajate

Etichete: fumatul interzis, fumatul permis, legea antifumat, proiect fumat

0/2 COMENTARII
alex
31 Mar 13:53
+0
VOTURI
-0
Ce bataie de joc. Unde sunt drepturile nefumatorilor? Au dat legea aia ca sa o schimbe la cateva saptamani...suntem de tot rasul. Sa mearga imputitii carora nu le convine in UK sa vada acolo cum si unde se fumeaza.
Bogdan
31 Mar 13:23
+0
VOTURI
-0
Spun nu acestu'i emendament, daca sunt nefumator... de ce trebuie sa suport fumul celor din Casino ori la terasa ? In aer liber sa fumeze, nu intr'un local ce are 2000mp si o deschidere de 4m liniari, si restul 3 pereti... practic sunt intr-un local inchis si se fumeaza, mai bine anulati legea cu totul...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE