Legea care acordă tichete sociale copiilor din familiile nevoiaşe, adoptată de deputaţiProiectul de lege care prevede acordarea de tichete în valoare de 50 de lei pentru copiii din familiile defavorizate pentru a stimula participarea acestora la învăţământul preşcolar a fost adoptat de deputaţi. În total, circa 11.000 de copii vor beneficia de această măsură.

Legea care acorda tichete sociale copiilor din familiile nevoiase, adoptata de deputati
Legea care acordă tichete sociale copiilor din familiile nevoiaşe, adoptată de deputaţi
Foto: ampress.ro

Proiectul, iniţiat de parlamentari ALDE, printre care şi ministrul Daniel Constantin, a fost adoptat cu 289 voturi "pentru", unul împotrivă şi 5 abţineri, şi prevede că în scopul stimulării participării în învăţământul preşcolar a copiilor din familii defavorizate, al creşterii accesului la educaţie a acestora, se instituie stimulentul educaţional sub formă de tichete sociale.

Finanţarea acordării stimulentului educaţional se va face din bugetul de stat prin sume defalcate din TVA alocate prin bugetele locale cu acestă destinaţie.

Tichelele se emit de unităţile autorizate de Ministerul Finanţelor. Valoarea nominală a tichetelor se raportează la indicele social de referinţă şi este de 0,1 IRS, adică 50 de lei, scrie Mediafax citat de romaniatv.net. Din aceste tichete se vor putea cumpăra produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte şi rechizite.

Potrivit proiectului, 11.000 de copii ar urma să beneficieze de aceste tichete de la 1 ianuarie 2016, efortul bugetar fiind de 39 milioane de lei pentru anul viitor.

Camera Deputaţilor este for decizional, legea urmând să fie transmisă spre promulgare.

Etichete: copii, familii defavorizate, tichete sociale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE