Legea care interzice fumatul în spaţiile publice, revine în Parlament săptămâna viitoareProiectul de lege prin care s-ar interzice fumatul în toate spaţiile publice revine în Parlament săptămâna viitoare. Documentul ar putea fi adoptat de Camera Deputaţilor şi trimis la promulgare, cu condiţia ca amendamentul privind amplasarea produselor din tutun să fie eliminat. 

Legea care interzice fumatul in spatiile publice, revine in Parlament saptamana viitoare
Legea care interzice fumatul în spaţiile publice, revine în Parlament săptămâna viitoare

Parlamentarii s-au opus unui amendament potrivit căruia "în unităţile în care se comercializează produse din tutun, este interzisă afişarea acestora în locurile obligatorii de trecere", au declarat surse politice pentru Mediafax. De altfel, acest amendament a fost criticat şi de Consiliul Concurenţei şi a fost motivul pentru care proiectul nu a mai fost discutat săptămâna trecută în plenul Camerei Deputaţilor.

În Parlament s-a ajuns la un acord ca acest amendament să fie eliminat, astfel încât legea să poată fi supusă la vot şi aprobată. Potrivit surselor citate, există două modalităţi în care amendamentul poate fi respins: fie la votul din plen, când va fi discutată legea în ansamblu, fie prin retrimiterea întregului proiect la comisiile de specialitate, pentru a fi modificat. Astfel, proiectul ar putea ajunge săptămâna viitoare la votul final al deputaţilor sau, în cel mai rău caz, peste două săptămâni.

 

Etichete: Camera Deputatilor, fumat, locuri publice, parlament, tutun

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE