Legea care nu îi permite lui Dragnea să fie premier, ATACATĂ la CCR de Avocatul PoporuluiAvocatul Poporului a anunţat că a sesizat CCR privind neconstituţionalitatea art. 2 din legea 90/2001, care nu îi permite lui Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului din cauza condamnării definitive cu suspendare. Instituţia precizează că legea încalcă principiul echilibrului puterilor în stat.

Victor Ciorbea
Victor Ciorbea

Întrebat de News.ro dacă instituţia pe care o conduce a trimis la CCR o sesizare în privinţa Legii 90/2001, Victor Ciorbea a spus: "Da, am depus la Curte".

Potrivit Avocatului Poporului, Curtea Constituţională a fost sesizată în legătură cu articolul 2 din Legea 90/2001.

Acest articol prevede: "Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 4 alin. (1)".

Etichete: Avocatul Poporului, legea 90/2001, Liviu Dragnea, victor ciorbea

0/2 COMENTARII
gabi
06 ian 08:25
+0
VOTURI
-0
jeg mai mare ca asta nu exista . s-a prostituat prin mai toate partidele si acum ne da lectii d emoralitate . cand era sa conteste la CCR legea cu pensile alesilor s-a imbolnavit subit si nu a facut nimic. probabil atunci nu a primit nici o solicitare de la cetatenii romani . iar acum vine si spune ca a primit zeci de solicitari pe acesta lege . pai pe pensile alesilor cred ca a primit miii de solicitari si nu a facut nimic. in ordinar care merita sa ajunga si asta la mititica alaturi de toti hotii din parlament . dar se va intoarce roata si atunci o sa aiba si el de suferit . nenorocitul.
Cris
05 ian 18:50
+0
VOTURI
-0
Ce cacacios e acest Ciorbea. Cand a fost cu legea contributiilor la sanatate pentru persoanele fara venituri - o escrocherie absoluta, Ciorbea a tacut malc... Acu vad ca s-a trezit. Ce impostori.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE