Legea care permite fumatul în spaţii închise special amenajate, RESPINSĂProiectul de lege care permite fumatul în spaţii închise special amenajate, precum şi înfiinţarea aşa-numitelor "cluburi pentru fumători", adoptat tacit de Senat în noiembrie, a primit, miercuri, aviz negativ din partea Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor.

Legea care permite fumatul in spatii inchise special amenajate, RESPINSA
Legea care permite fumatul în spaţii închise special amenajate, RESPINSĂ

Comisia pentru Drepturile Omului a Camerei Deputaţilor a acordat un vot negativ, miercuri, propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea consumului de tutun, care ar permite fumatul în spaţii închise special amenajate, informează news.ro.

Propunerea legislative urmăreşte modificare articolului 3 al Legii 349/2002, astfel încât fumatul să fie permis numai în camere special amenajate, cu respectarea condiţiilor de a servi exclusiv fumatului şi a activităţilor asociate fumatului, cum ar fi consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputatul Daniel Fenechiu, fiind susţinut de alţi 31 de parlamentari din partide diferite.

Proiectul a fost adoptat tacit de către Senat în luna noiembrie, iar la Camera Deputaţilor se aşteaptă raportul comisiei pentru sănătate şi votul în plen.

Modificările la Legea antifumat, care apăreau într-o propunere legislativă semnată de parlamentari de la toate partidele şi prin care se înfiinţează cluburi de fumători şi se redefineşte spaţiul public închis, astfel încât să se elimine interzicerea fumatului la terase, a primit raport negativ în Senat, dar nu a mai ajuns la votul plenului.

Etichete: fumat, fumat spatii inchise, lege fumat

0/1 COMENTARII
Vali
29 Dec 08:50
+0
VOTURI
-0
Foarte bine. Ocolisurile legii trebuie evitate cat mai mult, de orice fel sunt ele. Plus ca, fumatul asta excesiv duce la o promovare a contrabandei cu tigari -> cu cat mai mare cererea, cu atat mai mare frauda.
Oamenii trebuie sa se lase usor de acest viciu, care nu le aduce bine nici lor, nici nefumatorilor. Si tot fumatorii sunt cei care au tupeu sa-ti dea lectii de sanatate, in timp ce ei trag tigare dupa tigare. Tine si de educatie.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE