Legea care permite schimbul de informaţii cu alte state pentru prevenirea fraudelor, PROMULGATĂPreședintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind promulgarea legii pentru ratificarea Acordului multilateral al autorităților competente pentru schimb automat de informații privind conturi financiare.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Pe 3 februarie, Guvernul a aprobat legea pentru ratificarea Acordului multianual al autorităților competente pentru schimb automat de informații privind conturi financiare.

"Acordul permite României să facă schimb de informații în scopul identificării persoanelor fizice sau juridice care eludează Fiscul prin transferul banilor în conturi în străinătate. Aceasta este permisiunea cadru pe care o susține acest acord. România va face o listă a statelor cu care dorește să realizeze automat acest schimb de informații, deoarece schimbul de informații se realizează pe bază bilaterală între autoritățile competente", a precizat, la acea dată, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Potrivit Executivului, schimbul va cuprinde, printre altele, informații pentru identificarea persoanei — nume, adresă, cod identificare fiscală, informații referitoare la numărul contului, despre numele și numărul de identificare a instituției financiare care face raportarea, informații despre soldul sau valoarea contului, iar în cazul unui cont de custode — informații referitoare la suma brută a dobânzii, dividendelor sau a altor venituri pentru activele existente în cont sau suma brută a încasărilor din vânzarea sau răscumpărarea activelor financiare, potrivit romaniatv.net.

Etichete: Klaus Iohannis, lege informatii, lege promulgata, schimbul informaţii cu alte state

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE