Legea care scoate magazinele, băncile și alte unități din blocuri periculoase,promulgată de IohannisPreşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care scoate magazinele, băncile și alte unități din blocuri periculoase. Astfel, în urma promulgării legii, magazinele din blocurile cu risc seismic ridicat, cum sunt şi cele de pe Bd. Magheru, vor fi închise.

Legea care scoate magazinele, bancile si alte unitati din blocuri periculoase,promulgata de Iohannis
Legea care scoate magazinele, băncile și alte unități din blocuri periculoase,promulgată de Iohannis
Foto: Wikimedia.org

Legea care scoate magazinele, băncile și alte unități comerciale din spațiile în care lucrează, în cazul în care acestea sunt la parterul clădirilor cu risc seismic gradul I sau II, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. În aceste condiții, legea ar trebui aplicată încă din acest an, la scurt timp după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, anunţă profit.ro.

Legea interzice activitățile permanente și/sau temporare în spațiile publice cu altă destinație decât cea de locuință din imobilele cu risc seismic, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de consolidare a imobilelor. Argumentul invocat este "creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției în care se află acele spații".

Conform sursei citate, în imobilele din București cu cel mai ridicat risc de prăbușire la cutremur (gradul I), care prezintă pericol public, funcționează, în prezent, 54 de restaurante, baruri și cluburi, 4 teatre și cinematografe, 7 unități bancare, 5 farmacii, 63 magazine, 4 galerii de artă, 13 clinici medicale și saloane cosmetice, dar și alte instituții, inclusiv o universitate sau un centru de informare turistică.

Mai mult pe profit.ro.

Etichete: blocuri, cladiri risc seismic, lege, risc seismic

0/3 COMENTARII
Oportunitate!
18 nov 15:48
+0
VOTURI
-0
Completează-ți veniturile! Acum ai la dispoziție o afacere inteligentă care te învață cum să faci bani muncind acasă 2-3 ore pe zi. Acest proiect vizează piața internă și internațională de carte. Ai nevoie de un calculator cu conexiune la internet și cunoștințe minime PC. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: nicufarcas@gmail.com
asterix
18 nov 11:48
+0
VOTURI
-0
Nu se va reabilita nimic. Va fi un faliment total.
Radu
18 nov 06:15
+0
VOTURI
-0
foarte bine. Acum sa vedem ca se pune in aplicare si ca se reabiliteaza cladirile

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE