LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ, promulgată de preşedintele Iohannis. Când intră în vigoarePreşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a promulgat Legea dării în plata, iar în cursul zilei aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial. Legea urmează să intre în vigoare pe 13 mai, la 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

"Am promulgat această lege și astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că legea reexaminată de Parlament este în regulă. "Această lege a ajuns inițial la mine și am retrimis-o în Parlament cu câteva observații. La momentul respectiv, după părerea mea, legea nu a fost foarte bine elaborată. Parlamentul a luat în considerare aceste considerații, a modificat legea corespunzător și mi-a retrimis legea în forma nouă. Am apreciat faptul că Parlamentul a ținut cont de observațiile mele și consider că legea în forma în care a ajuns la promulgare este în regulă", a spus Iohannis.

Legea dării în plată a fost adoptată, miercuri, 13 aprilie, de Camera Deputaţilor, for decizional, cu o majoritate de 207 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi o abţinere.

Deputaţii au stabilit astfel că legea privind darea în plată nu se va aplica programului Prima Casă şi au majorat plafonul creditelor care intră sub incidenţa acestui act normativ de la 150.000 la 250.000 de euro.

De asemenea, deputaţii au stabilit că legea se va aplica şi celor care sunt în proces de executare silită.

Astfel se încheie episodul dării în plată, care ţine capul de afiş al agendei publice încă din toamna anului trecut şi care a ajuns chiar şi pe masa celui mai puternic bancher al Europei, preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi. BCE atrăgea atenţia ca darea în plată ar putea avea efecte negative asupra economie, scrie zf.ro.

Legea dării în plată se va aplica şi debitorilor care sunt în proces de executare silită, Prima casă va fi eliminată de sub incidenţa actului normativ şi totodată plafonul la care se aplică legea va fi majorat la 250.000 de euro,

BNR a afirmat de mai multe ori că Prima casă nu are ce căuta sub incidenţa legii şi a stabilit plafonul maxim iniţial de 150.000 de euro pentru valoarea imobilelor cu destinaţia de locuinţă.

În 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, orice debitor al unei bănci care are un credit imobiliar şi are dificultăţi în rambursarea ratelor va putea să se prezinte la bancă pentru a ceda imobilul şi să scape de datori

Etichete: darea in plata, Klaus Iohannis, legea darii in plata

0/1 COMENTARII
Cris
28 apr 14:23
+0
VOTURI
-0
Bravo Iohannis. Ai crescut in ochii nostri. Chiar incepi sa devii presedintele tuturor romanilor, asa cum ti-ai dorit, si nu un tradator de neam si de tara ca Basescu.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h