Legea dării în plată, REEXAMINATĂ, vineri. Legea antifumat, APROBATĂ de şeful statului- surseUPDATE Preşedintele Klaus Iohannis va cere vineri Parlamentului reexaminarea legii privind stingerea creanţelor prin darea în plată a bunurilor ipotecate, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Preşedintele Klaus Iohannis va respinge legea dării în plată, cunoscută şi ca legea "dai casa înapoi băncii şi scapi de datorii", potrivit unor surse citate de România TV. În schimb, şeful statului va promulga legea antifumat, dar şi legea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Legea darii in plata, RESPINSA de Iohannis. Legea antifumat, APROBATA de seful statului- surse (Foto jurnalul.ro)
Legea dării în plată, RESPINSĂ de Iohannis. Legea antifumat, APROBATĂ de şeful statului- surse (Foto jurnalul.ro)

UPDATE Potrivit surselor citate, şeful statului este de acord de principiu cu Legea dării în plată, dar consideră că nu este formulată foarte corect din punct de vedere al tehnicii legislative.

Plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz, a adoptat în 25 noiembrie proiectul de lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite. Mai exact, deputaţii au decis că românii pot să dea casa înapoi băncii dacă nu-şi mai pot plăti creditele.

Ulterior, BNR i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare, să retrimită în Parlament proiectul de lege privind darea în plată sau să sesizeze Curtea Constituţională, argumentând că este necesară revizuirea din perspectivă financiară, juridică şi etică, a declarat viceguvernatorul Bogdan Olteanu în 11 decembrie.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat marțea trecută de plenul Camerei Deputaților. Proiectul va fi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, potrivit România TV.

Noua lege antifumat intră în vigoare în termen de 45 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, după ce, anterior, preşedintele Iohannis o promulgă.

Totodată, senatorii şi deputaţii au votat, marţi, în plenul reunit al celor două Camere, proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, adoptând, cu unele modificări, cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis. Astfel, parlamentarii vor beneficia de pensie doar dacă nu sunt realeşi şi au încheiat cel puţin un mandat complet. Totodată, aleşii au decis că vor primi bani pentru transport în locul maşinilor de serviciu, respingând în acest sens o altă reexaminare solicitată de şeful statului.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: aprobare, iohannis, legea antifumat, legea darii in plata, respingere

0/1 COMENTARII
Cris
18 dec 07:35
+0
VOTURI
-0
"este necesară revizuirea din perspectivă financiară, juridică şi etică, a declarat viceguvernatorul Bogdan Olteanu în 11 decembrie."

Adica, legea trebuie reformulata in termenii BNR astfel incat sa beneficieze cat mai putini de ea. Despre asta este vorba. Se vede ca in acest domeniu lucrurile sunt clar conduse de bancheri si de masoneria financiara internationala, peste care nici Iohannis nu poate trece.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE