Legea falimentului personal va fi aplicată din decembrie 2016Legea privind insolvenţa persoanelor fizice va fi aplicată abia din decembrie 2016, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată miercuri de Guvern. 

Legea falimentului personal va fi aplicata din decembrie 2016
Legea falimentului personal va fi aplicată din decembrie 2016

Aplicarea Legii privind insolvenţa persoanelor fizice va fi amânată până în decembrie 2016, a decis, miercuri, Guvernul. Legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice prevede ca orice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să îşi poată reeşalona datoriile, pe baza unui plan de redresare financiară, pe o perioadă de cinci ani.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a subliniat că, deşi "nu a dorit să amâne aplicarea legii, Guvernul a fost nevoit" să recurgă la această soluţie din cauza faptului că etapele procedurale pentru punerea în practică a actului normativ nu au fost parcurse, iar normele metodologice nu au fost gata. "S-a ajuns în această situaţie deoarece niciunul dintre paşii prevăzuţi de lege nu a fost parcurs. (...) Erau termene foarte clare legate de aceşti paşi", a declarat Suciu, potrivit Mediafax. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai spus că, la nivelul Executivului, a fost stabilit un plan de acţiune, pentru perioada următoare, astfel încât toţi aceşti paşi să fie făcuţi, una dintre etape referindu-se la constituirea comisiilor de insolvenţă, la nivel central, şi stabilirea onorariilor pentru administratorii judiciari ai datornicilor.

Etichete: faliment, Guvern, LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE